Aspiepower Media

Vart ringer man när man inte vill leva?

Det är många gånger som jag suttit på psykiatrin och ställt frågan: ”Vart ringer jag när jag mår dåligt men inte mår nog dåligt för att åka till psykakuten?” Något jag fortfarande inte fått ett bra svar på. För i bland så vill man prata med någon med psykakuten är kanske känns jobbig att ringa till. Många vet inte om det men det finns andra alternativ om man vill prata med någon. Mind är en ideell förening som arbetar för psykisk hälsa och stöder människor i kris. Och dom har tre olika stödtelefoner:

  • En självmordslinje som är öppen dygnet runt dit man både kan ringa, maila och tjata anonymt om man har tankar på att ta sitt liv.
  • Föräldratelefonen för dig som är orolig för ditt barn eller barn i din närhet
  • Äldretelefonen för dig över 60 år  som känner att du vill prata med någon.
Jag som själv har egen erfarenhet av  suicidtankar/försök tycker att Minds självmordslinje är en av de bästa sakerna på länge. Och det är något som borde ha funnits för länge sedan. Det är så himla bra att sådana här linjer finns. Att det ALLTID finns en medmänniska på andra sidan luren. Om psykisk ohälsa är någon vi har svårt att prata om så är självmord något som  vi absolut inte pratar om. Många tror att ett självmordsförsök är en självisk flykt eftersom personen inte bryr sig om de som blir lämnade. Jag kan säga er att när en person kommer till den punkten tror de verkligen att deras anhöriga kommer att få det mycket bättre när de är borta. Detta är psykisk sjukdom och inte egoism. Sanningen: depression är en fruktansvärd sjukdom och tycks obeveklig. Här kan ni läsa om mitt senaste självmordsförsök, för det är det som det är om man läser i min journal. Men för mig var det bara ett desperat rop på hjälp. Nu behöver jag inte göra så mer, för nästa gång jag får de här tankarna så kommer jag ringa till självmordslinjen, för det finns alltid hjälp att få även om det i bland tyvärr kan ta lite tid att få rätt hjälp. Men vi måste skärpa oss nu vi måste börja prata om det här viktiga ämne som berör oss alla på olika sätt!   zxbnvzuak5w7n7wvskwe
]]>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *