Aspiepower Media

Varsågod Socialen, utred mig!

Skärmavbild 2015-10-09 kl. 16.51.13 Skärmavbild 2015-10-09 kl. 16.51.28 När jag skrev mitt förra inlägg om att jag tycker att man borde berätta om sin diagnos, så fick jag kommentarerna ovan. Det är just pga av sådan här historier vi MÅSTE vara öppna med våra diagnoser. Det handlar om okunskap och är vi inte öppna och lär dessa okunniga människor vad det är så kommer det fortsätta att vara så här. Och egentligen spelar det ingen roll om dessa personer själv valt att berätta att de har diagnoser. För mer eller alla landsting har i dag delad journal, över alla sina enheter, vilket betyder att barnmorskan kan läsa psyk-journalen och på samma sätta kan psykiatrin läsa om vad som händer i din mage. Så det spelar ingen roll om de valt att hålla sina diagnoser hemliga barnmorskan hade ändå hittat dem om hon kollat. Men jag känner bara den dagen jag ska ha barn- Varsågod socialen utred mig! För jag vet att under den utredningen kommer de komma fram till att jag är den bästa mamman mitt barn kan få och jag har inget att dölja. Och det kanske just det som behövs, att de utreder någon som mig som vågar stå upp för den man är. För jag lovar er under den utredningen har jag lärt dem att min diagnos har inte ett skit med att göra vad jag blir för förälder. Jag  skrev tidigare i år en krönika om detta ämne i Nyhetstidningen, ni kan läsa den här!

]]>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *