Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/0/3/5/joannahalvardsson.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6085 Svar på era frågor… – Aspiepower Media
Aspiepower Media

Svar på era frågor…

Per:
Vad är dina största projekt nästa år?

Svar: Har inte så mycket planerat inför 2014  än så det är väll att åka utomlands med klassen och göra en tidning i april/maj, och sen att ta körkort. ———————————————— Katten Enzo: 
Joanna! Joanna! Joanna! Hur långt kan du r ä k n a, Joanna?

Svar: Oj Enzo har aldrig testat att räkna så lång. Måste nog testa om jag inte skriver på tre månader så vet du varför. Man kan räkna till över tusen i alla fall så jag kan skicka tusen stickis till dig i födelsedags present;) ————————————————


Katten Enzo:
Varför åt h ä s t e n upp spelkorten när han spelade p o k e r, Joanna?

Svar: Kan det vara för han fick klöver Enzo?

————————————————

Helena: 
Har du hittat vart du fått tag i den underbara t-shirten med Asperger på? Jag har en vän som är så intresserad av att köpa den men jag hittar inte…  Svar: Minns inte vilken t-shirt du frågat efter? 
Den ena är köpt här
De andra här ————————————————- Katten Enzo:
Alfons undrar om du tycker om b a n a n, Joanna? Svar: Ja Alfons jag gillar bananer och läkaren har sagt åt mig att äta massa bananer nu för jag har Kalium brist, ska vi ha bananfest Alfons? ————————————————-

Katten Enzo:
Alfons undrar om du har några b o l l a r ?

Svar: Jag har inga bollar Alfons men Baby har massa bollar men hon har inga fina glitterbollar som du har, du får köpa en till henne i födelsedagspresent. ————————————————

Egil: 
Dricker du alkohol, och vad är isånnafall din favorit?
Har du planer på att börja m skytte igen?
Hur länge har du haft din blogg?
Vilket märke är din kattmat?


Svar:  Har aldrig slutat med skytte gör comeback en gång om året typ och skjuter SM eller förbundsmästerskap eller nått, varför träna och skjuta små tävlingar  för?;) haha Dricker alkohol men sällan då jag äter smärtstillande eller antibiotika typ hela tiden som inte får blandas med alkohol.
Men när jag väl dricker typ ett glas var 3:e månad så är det cider eller vin som gäller, hatar öl. Denna blogg har vart aktiv sedan 2010 tror jag, fast  haft flera olika startade första 2007. Torrfodret kommer direkt till dörren från Husse
Blötmaten ska fru kräsen ha från Lidl ————————————————

Katten Enzo:
Matte undrar vad som är t y p i s k t Asperger hos d i g, Joanna?

Svar: Jag har svårt att veta vart gränsen går för att vara ”lagom” i relationer till andra, blir ofta för intensiv och uppfattas som jobbig. Men jag kan lugna ner mig men jag behöver bara bli påmind om när för jag ser inte gränserna när jag blir för intensiv. Tex de finns ingen regel på hur många sms man får skicka på en dag;) Gillar inte förändringar och behöver tydlighet, tex ”vi möts vid Mc donalds” vart är vid Mc donalds?
Eller ”vi ses om en stund” När är om en stund? Sen en av de bra sidorna är att jag kan fokusera på ett sätt andra inte kan och lägger ner 120% på det jag gör och då blir det riktigt bra, Vilken i bland resulterar i att jag är så fokuserad så jag glömmer ta raster och gå på toa när jag jobbar:P ————————————————–

Ms Tibbs:
Har Aspergerspersoner lättare att bli extrema? Sport, politik, religion?

Svar: Personer med AS har ju ofta en förmåga att fokusera på saker  och gräva ner sig i det på ett sätt som ”normala” inte  kan och därför kanske det uppfattas det som mer extremt.
Men alla kan väll ha extrema intressen även om man har en diagnos eller ej? ————————————————–

Katten Enzo: 
Matte undrar vilken som är din f a v o r i t i Paradisasken, Joanna?

Svar: Den stora vita i mitten är mumsig Enzo! —————————————————

Annika: 
Kommer du föreläsa i karlstad med omnejd 2014?

Svar: Inbokade föreläsningar 2014 är i nuläget:
11/2-2014 19.00-21.00 Kumla (Lokal ej fastställt)
12/2-2014 19.00-21.00 Örebro (Medborgarskolans lokaler) 18/2-2014 19.00-21.00 Kristinehamn (Biblioteket Hörsalen) 19/2-2014 19.00-21.00 Säffle (Silvenska Villan) Mer info och pris kommer senare.
—————————————————
Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma

– Hur gammal var du när du fick din diagnos?

– Jag har läst om dina svårigheter i skolan och hur andra behandlade dig. Men det jag undrar är hur du var när du gick i skolan. Alltså vilka var dina svårigheter utifrån din diagnos? Var du den utåt aggerande, missförstod du mycket som bidrog till ditt mående? Hade man handlingsplaner för att hjälpa dig, hur mycket bidrog dina föräldrar för att du skulle få den hjälp som du behövde och för att det skulle fungera för dig? Använde du scheman för att underlätta och kunna hantera vardagens krav bättre etc?

– Om det fanns svårigheter under skoltiden för just dig (förutom mobbningen och hur andra behandlade dig), är du idag medveten om dem och kan hantera dem?

– Planerar ni att få några egna barn?

– Viket är ditt bästa tips till en 10 åring med Aspbergers som har svåra sociala svårigheter i skolan med flera låsningar och missförstånd som leder till ohälsa och dåligt mående?Svar: Fick diagnosen veckan innan jag skulle fylla 15 men hade själv vetat att jag hade något i ett år men inte vad.

– Jag var tyst blyg och den som satt längst bak i klassrummet och inte var till något besvär, därför ingen reagera förens jag blev 13 och de  sociala svårigheterna blev mer tydliga.
Missförstod mycket när man inte var  övertydlig.

– Mina föräldrar la ner 120% och fick vara otrevliga och hota för att jag skulle få det stöd jag behövde och hade rätt till.  Tillslut efter mycket om och men fick jag mer stöd, mindre klass vissa lektioner med ”problembarnen”, de enda stället de hade att göra av mig på. Uppdelade  och muntliga prov, skriftliga och muntliga instruktioner och lärarna fick först starta klassen och sen starta mig.

Fram tills halva 8:an fick jag inge stöd alls för jag hade ingen diagnos,  fast vi redan i 4:an påpekade att jag hade svårt med vissa ämnen och läxor.

Skulle kunna skriva en hel bok om skolan, något jag vill och håller på med men vi får se om den någonsin blir klar;)

– Jag har en förmåga att bli för intensiv och för på något jag hanterar i dag genom att säga det till alla jag vet att jag ska umgås med regelbundet och be dem säga stopp när jag blir det. För jag vet att jag blir det men inte när.

Sen har jag svårt att sätta mig in i andras situationer vid bråk och konflikter och vräker ofta ur mig saker jag inte förstår varför de blir ledsens över men säger de samma sak till mig så blir jag jätte ledsen. Detta löser jag nu genom att ta ett break och gå ut om de blir bråk och lugna ner mig först och lösa konflikten sen.

– Jag är väldigt barnkär och alltid velat ha egna barn men nu träffa jag Henrik och fick två stycken på köpet:) Så framtiden får avgöra om jag får biologiska barn men det är inget som är aktuellt i nuläget  iallafall då  det räcker med två och jag äter mediciner jag inte får ta när jag är gravid och man inte har en aning om  hur min kropp som redan är konstig skulle reagera om jag är gravid, så ska jag en dag bli gravid så måste det planeras noggrant.

– Försök förklara hur du känner och varför det bli fel, även om det känns som alla andra är som aliens och  inte förstår någonting. Det är inget fel på dig alla människor är olika ingen är likadan, alla har svårigheter och styrkor precis som du. Man måste lära sig hur andra fungerar och hur man själv fungerar och det blir mycket lättare on du berättar hur du känner även om det i bland är svårt men en dag kommer du precis som jag blir glad för att du berättade och önska att du gjort det tidigare.
Lär känn din diagnos när du väl förstår dig på den så är den en superstyrka!

Till föräldrarna till pojken vill jag ge tipset: Våga prata om diagnosen med kompisar och deras föräldrar och skolan. Göm inte diagnosen! Det är så fruktansvärt viktigt och underlättar för pojken om alla runt omkring vet om hans svårigheter och styrkor och kan undvika och underlätta vid svåra situationer och undvika missförstånd. Min klass fick veta när jag var 18 år och både jag och mina föräldrar önskar i dag att jag hade fått berättat för dem direkt när jag fick diagnosen för det hade fått dem att förstå mig bättre och minskat mobbning och missförstånd. 

—————————————————————–
]]>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *