Dom leker med mitt liv

Åh jag blir så trött på psykiatrin! Nu har jag sagt till dem tre gånger att de måste skriva att Seroquel inte får bytas ut, ändå kommer jag till apoteket och möts av kassörskans ord: ”Vill du ha den billigare sorten, annars får du betala 175 kronor fast du har frikort ?”. Inser ännu en gång att läkaren glömt att skriva att Seroquel inte får bytas ut. Och kassörskan tycker ”Ja men de ska vara exakt likadana”…. Jo tack sist jag testade den billigare sorten som ska vara likadan så hamnade jag på psykakuten och jag är inte riktigt sugen på att leka med mitt liv för 175 kronor, så jag betalade. Alternativet hade varit att gått hem igen och i morgon ringt psykiatrin och bett dem skriva ett nytt recept. Men det tar upp till fem dagar innan de skriver ut och då står jag i stället helt utan medicin, och det kändes inte som ett bättre alternativ.

Jag tycker det är så sjukt att apoteket kan stå och säga att det är samma sak när det uppenbarligen inte är det, de är mitt liv ni leker med. Personer med bipolär sjukdom löper nämligen 10 till 20 gånger högre risk att begå självmord jämfört med personer utan bipolär sjukdom. Den här medicinen är det som kan rädda mitt liv och nu tycker ni att jag ska byta ut den för 175 kronor, är inte mitt liv värt mer?

Och jag vet att jag inte är den enda som fått en medicin som ska vara likgiltig men inte är det. Jag kan äta den billigare sorten tex på min medicin motmagkatarr och känner ingen skillnad och med magkatarr kan jag chansa. Men jag tycker det är livsfarligt att de experimenterar med människor som har en psykisk sjukdom och där det faktiskt kan sluta med katastrof. Har du testat en billigare medicinsort någon gång? Kände du någon skillnad?

2 svar på ”Dom leker med mitt liv

  1. Jag tar själv serquel (har också typ 2 bipolär och lite annat) men jag tycker inte att det är någon större skillnad mellan serquel, quetapin och ketapinor men jag äter ganska små doser numera eftersom jag har så mycket andra mediciner så det kanske inte är samma sak ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen