Jul och jakten på myndigheter

En lugn jul

På grund av rådande omständigheter blev det en lugn jul. Inga av mina kusiner kom hem så de blev bara jag, mamma, pappa, mormor och morfar hemma hos min moster och hennes man. Jag tycker att julen är väldigt överskattad. De är bara stress, ångest och förväntningar som aldrig blir som man tänkt. Så de här var en jul helt i min smak.

Lugnet fortsatte

Lugnet fortsatte i mellan dagarna och vi har inte gjort så mycket. De har blivit en del filmtittande. Sen har jag också tagit en promenad med Eva 7 km I svår träna i spöregn haha. I somras gick vi en mil i 30 plus grader. Men vi är inte riktigt som andra haha.

Mitt nya liv

Den 1 januari börjar många sitt nya hälsosamma liv. Men inte hurtbullen Joanna, hon började sitt redan den 27:e Varför slösa bort flera dagar i onödan? Nu kör vi tre veckors kostschema och invägning hos Åsa den 18:e januari. Det känns skönt att rensa kroppen lite efter en månad med fusk.

Jakten på myndigheter

I dag har jag börjat ett nytt projekt, jakten på myndigheter. I oktober förra året blev jag arbetslös på 25% Tanken var att jag skulle ha mitt eget på 25% men sen kom Corona. 🤔

Bad Arbetsförmedlingen om hjälp

Jag bad Arbetsförmedlingen om hjälp redan från början men handläggaren tyckte ”Sök jobb genom dina sociala medier. Har du inte fått ett jobb om ett år så ring mig så får jag väl göra mitt jobb då…🤔

Fått hjälp av kuratorn

Sedan i somras har min kurator försökt att hjälpa mig att få in ett flerpartsmöte. Så vi iallafall kan prata om det och få veta vilket stöd jag har rätt till.🤔

Psykiatrichefer kan trolla

7 månader senare har vi fortfarande inte fått boka in ett möte.  Men i dag ringde handläggaren helt random. Jag misstänker att de beror på att psykiatrichefen har ringt hennes chef och undrar vad de håller på med. Vet ni vad? Helt plötsligt hade jag rätt till att få stöd. Psykiatrichefer kan tydligen trolla🤔

Jakten på Försäkringskassan

Nu är det bara ett litet projekt kvar att få tag på Försäkringskassan och ta reda på hur man gör när man får 100% aktivitetsstöd genom AF samtidigt som man har 50% sjukersättning… Stod i kö i 30 minuter för att få veta att de inte vet. Men förhoppningsvis ska någon som vet ringa i morgon eller på måndag. 🤔

Hur skulle jag hinna?

I bland tänker jag att de är tur att jag är sjukpensionär på 50% för hur skulle jag annars ha tid att styra upp alla myndighetskontakter?Jag får dock proffshjälp av hon på bilden som håller koll så jag inte glömmer säga något.😺

Ett svar på ”Jul och jakten på myndigheter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen