Aspiepower Media

Tävling: Vinn boken- När två världar möts

Detta inlägg är skrivet i samarbete med Gothia fortbildning
…………………………………………….

Vinn boken- När två världar möts!

På söndag är det 2 april och Världsautismdagen, en dag som FN stiftade 2007 för att uppmärksamma och öka kunskapen om autism i hela världen. Dagen är också ett tillfälle att visa de unika begåvningar och förmågor som finns hos personer med autism.

Och jag tänkte att vi firar den här dagen med att ha en liten tävling. Så en lycklig vinnare har chansen att vinna boken När två världar möts – Att leva med Aspergers syndrom, skriven av Andreas Brunnström. Ni kan läsa min recension av boken här!

När två världar möts

För att vara med och tävla:

Motivera i kommentarsfältet här nedan varför just du borde vinna.
OBS! Glöm inte att ange din e-post, så jag kan kontakta dig om du vinner.

Tävlingen avslutas söndagen den 2 april, på världsautismdagen

 

16 reaktioner på “Tävling: Vinn boken- När två världar möts

 1. Jag har sett ett intressant intervju med Andreas och efter din recension så blir jag ännu mer nyfiken på boken. Som mamma till barn med autism så är det ju alltid bra att få en ny inblick och nytt perspektiv hur det kan vara….

 2. Jag har själv Aspergers Syndrom och sliter ibland för att vara på min sysselsättning. De är svårt att göra något när man hela tiden hör att är du trött idag? Sovit för lite? Jag kan sova mycket, lite men är alltid trött. Med denna bok kan jag öka förståelsen med lite tur.

 3. Som mamma till en son med Aspergers syndrom och en son som är under utredning men har diagnosen Bipolär sjukdom typ 2 eventuellt också har Aspergers. Jobbar i daglig verksamhet å det skulle vara en bok för mig och även mina kollegor som behöver få en insyn i hur det är. Ja en bok för mig att förstå, se andra infallsvinklar. Önskar och hoppas..

 4. Hejsan. Jag har Aspergers Syndrom och blir inte alltid trodd. Folk utgår från att jag ljuger, fast jag alltid talar sanning. Det är svårt att leva med diagnosen i en värld där det inte är anpassat att vara annorlunda, sticka ut och vara den man själv är. Ibland känner jag bara… varför just jag och varför en diagnos?

  Jag skulle med hjälp av denna bok kunna få folk att förstå mer än om jag själv skulle förklara hur det är för mig, vilket jag gör otaliga gånger utan att får den skull få någon förståelse från andra än min familj och närmsta vänner.

  Mvh Josephine

 5. Mina söner har Asperger, och jag och yngste sonen var och lyssnade på ett föredrag som Andreas höll för något år sedan. Jag skulle vilja vinna boken för att låta våra anhöriga läsa den, så de lättare kan förstå hur mina pojkar fungerar och varför vår vardag skiljer sig från de flesta andras.

 6. Är intresserad av diagnosen och människor som har den. Sen fyller min dotter år sen 2 april..Vore roligt att vinna!☺

 7. Jag har en son som fick Asperger diagnos i Januari i år. Han är 22 år nu och jag som mamma har nog vetat om detta ända sen han var liten.
  Jag skulle gärna vilja vinna boken, dels för att läsa den själv, men även för att kunna erbjuda sonen att läsa den.
  Han tycker det är jobbigt med diagnosen….

  Mvh Ulrika

 8. Har en son med Autism 1 efter nya diagnoskriterierna och en dotter som vi ”funderar på”. Jobbar dessutom som lärare. Upplever att det finns så mycket okunskap i samhället, tyvärr även i skolan, och att en biografi kanske skulle bidra positivt till mitt batteri av torra fakta som jag annars sprider runt mig när jag ”undervisar” om AST 🙂
  /Elin

 9. Jätteintressant bok – med tips och råd – när – som för mig – har barn med bokstavskombinationer och andra problem ! Kunde vara till hjälp i min vardag !

 10. Önskar boken till min dotter – för hon har barn med problem – kunde vara en hjälp för henne – med råd och tips !

 11. Jag önskar vinna denna bok för mej själv att läsa men också till mina tre unga vuxna barn som alla har Aspergersdisgnos. Här blir det då tydligt att alla är unika med din diagnos. Ingen är den andra lik. Hur får man förståelsen då?! Håller tummar o tår.

 12. Jag vill gärna vinna boken. Mannen jag lever med sedan snart 28 år fick sin Aspergerdiagnos i höstas. Vår son fick den för 2, 5 år sedan.

 13. Lyssna på din föreläsning i Skellefteå och blev både förskräckt o imponerad av din uppväxt hur du har kunnat ”komma så långt” med allt i ditt liv. På mitt jobb förekommer även dessa diagnoser

 14. Då jag nyligen börjar arbeta som socionom så vill jag läsa allt som kan få mig att få bättre förståelse för alla människor och bemöta dem på bästa sätt. Denna bok är en av dom böcker jag inte läst och som jag gärna skulle vilja läsa!

 15. Hej Joanna!

  Min son förändrades för 10 år sedan. Då var han 15 år. Han utvecklade fobier, tvångstankar och agressioner. Han fick då diagnosen ADD och social fobi.

  Sedan dess har hans liv varit ett h……e. Något som för mig, hans enda förälder i livet, varit tungt att dra runt.

  Sedan några månader han äntligen själv velat underkasta sig psykiatrisk hjälp och han står i kö för utredning om Asbergers/autism.

  Därför tror jag att Andreas Brunströms bok skulle kunna vara en källa för mig att förstå och använda rätt verktyg i min kontakt med sonen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *