Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/0/3/5/joannahalvardsson.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Världsdagen för bipolär sjukdom – Aspiepower Media
Aspiepower Media

Världsdagen för bipolär sjukdom

Världsdagen för Bipolär sjukdom

Det har nyss blivit 30 mars- världsdagen för bipolär sjukdom. Våren 2015 fick jag möjligheten att lyssna på när Hasse Brontén föreläste om sin pappa. Innan jag träffa honom kan jag ärligt säga att jag inte hade särskild stor koll på vad bipolär sjukdom innebar.

Jag var inte ensam

Men efter föreläsningen bar jag med mig en känsla. En känsla av att inte vara ensam. I 12 år hade jag känt att det var något mer, att jag inte bara hade Aspergers syndrom. Men det var Hasses ord som fick mig att börja förstå på riktigt.

Jag hade Bipolär typ 2

Efter mycket om och men och några svängar i vårdens karusell, satte man sex månader senare diagnosen bipolär sjukdom typ 2. Jag hade då levt med sjukdomen i 12 år, utan att veta om det. Det var en enorm lättad att få ännu en diagnos och få förståelse för varför saker kan bli lite tokiga i bland. Tack vare att jag fick min diagnos och fick rätt mediciner så känner jag att jag fått livet tillbaka .

Jag är inte bipolär

När jag precis  hade fått diagnosen fick jag höra att livet blir ett helvete om man är bipolär. Men jag är inte bipolär. Jag är…. dotter, flickvän, barnbarn, granne, vän, plastmamma, kusin, kattägare, Dregenfantast, speedwsynörd, bloggare, journalist, föreläsare, Hjärnkolls ambassadör…. Jag är en jävla massa saker. Men jag är inte bipolär men bipolär sjukdom är en del av mitt liv.

I dag firar vi världsdagen för Bipolär sjukdom

När jag som i dag har sjukdomen i schakt så är den och kreativiteten den för med sig, ganska trevlig att leva med. Tack Hasse för att födde ett frö i mitt huvud som skulle växa till ökad förståelse för Psykisk ohälsa.

världsdagen för bipolär sjukdom

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *