Trakasserier, polisanmälan och kontaktförbud

Jag har haft förmånen att få väldigt bra bloggläsare och under alla år har jag fått ta emot mest kärlek. Men tyvärr finns det även en baksida med att välja att vara en offentlig person. Ni som följt den här bloggen ett tag har sett att jag vid flera tillfällen skrivit att alla hot och trakasserier kommer polisanmälas och att man man inte ska glömma att man aldrig är anonym på nätet, då ditt Ip nummer sparas.

Men jag har valt att inte berätta mer, för jag har velat låta poliserna arbeta i fred. Men i dag landade ett lättade brev i brevlådan, hen har fått kontaktförbud. Vilket betyder att hen inte får ta kontakt med mig på någon sätt (inte ens via bloggen) eller kontakta personer i min närhet för att försöka få kontakt med mig.  Gör hen detta så begår hen en brottslig handling vilket leder till böter och kan leda till fängelse.

Förhoppningsvis är två års terror över nu.
Polisutredningen kommer fortsätta men ärligt talat struntar jag i om det väcks åtal eller ej, för det enda jag vill är att bli lämnad i fred och jag hoppas att det här kontaktförbudet gör så att den här personen förstår att det räcker nu. Jag väljer att berätta det här för att jag vill visa att man kan bli dömd för det man skriver på nätet, och att man inte är gömd bara för att man sitter bakom en skärm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen