”Bo” på en psykiatrisk slutenvårdavdelning

Nu är jag hemma från Kristinehamn och en lyckad föreläsning, för lärare och personal på Hacklehemsskolan.
Kristinehamn väcker många minnen, jag bodde där en gång i tiden.
Om det räknas att man bor i en stad om är inlagd på en psykiatrisk slutenvårds avdelning, flera gånger under flera års tid. Jag såg dock inte så mycket av själva staden, men jag hittade alla promenadvägar man kunde ta på Marieberg som täckte vårdgrad 2. (Promenader på området ensam utan personal)
Då och då gick jag till Oden Livs & Grill och köpte godis, längre fick man inte gå själv.
När jag fick vårdgrad tre (man får vistas utanför sjukhusområdet själv under en viss tid) tog jag stadsbussen ner till stan, för att besöka Biblioteket och kolla Lunarstorm. Haha på den här tiden fanns inte Facebook. (2006-2008)

Jag har inga bra erfarenheter av slutenvården, var så jävla tråkigt där.
Det ska ju inte vara en nöjespark att vara på en slutenvårdsavdelning men det borde ju finnas något att göra, för man är ju oftast där under en längre tid.
Fanns ju verkligen inget att göra, dagens happening är när det är dags för fika eller mat. Sen kan man ju fundera på hur bra det är, när man knappt rör på sig när man är inlåst och det enda som finns att göra är att äta.

Nu är det ju några år sedan jag var där, nämnare bestämt 8 år, och jag hoppas de tänkt om lite. Men på min tid fick man inte ens baka en sockerkaka…
Mamma fråga om jag inte kunde få göra det för jag var så jävla rastlös.
Men nej det gick ju inte för jag fick inte vara i ett kök för där finns ju vassa saker jag kan skada mig på. Hur jävla svårt är det att plocka ut en skål, ägg, socker, mjöl osv… ut till matsalen, jag blandar allt där och de ställer sen in den i ugnen?
Nej så fick man inte göra, i bland tänker de så jävla fyrkantigt.
Men äta ihjäl sig, det var tydligen helt okej.

Efter mycket om och men fick vi dem att åka och köpa lite pyssel och helt plötsligt vara flera med. Och personer som annars inte lämnade sitt rum kom och och var med. Ja de blev lite mer jobb för personalen men i slutändan gjorde det mest gott.
Nu har de lagt ner psykiatrin i Kristinehamn och allt är i nya psykiatrihuset i Karlstad. Där har jag aldrig varit inlagd men det skulle vara kul att bli det (missförstå mig rätt) för att se hur de funkar där och vad som utvecklas under tio år.
Vad har du för erfarenhet av slutenvården?

Fick med mig den här fina blomman hem från Kristinehamn, fördelen med att vara föreläsare man behöver aldrig köpa blommor själv;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen