Aspiepower Media

Recept: Saffransmuffins med apelsin

När man ändå håller på med julfirandet i november så kan man ju julbaka också haha:D I dag blev de saffransmuffins med apelsin, riktigt goda! Aspergerssyndrom-9366 Aspergerssyndrom-9367 Aspergerssyndrom-9368 Aspergerssyndrom-9374 Du behöver:  100 g smör 2 ägg 1 1/2 dl socker 1/2 g saffran rivet skal av 1 apelsin + 1/2 dl saft 3 1/2 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker 1 1/2 tsk bakpulver 1 dl mjölk Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Smält smöret och ställ det åt sidan. 3. Vispa ihop ägg, socker och saffran pösigt. Tillsätt smöret. 4. Skrubba apelsinen i hett vatten, riv skalet och pressa ur saft. Blanda ner detta i smeten. 5. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en annan bunke och vänd försiktigt ner det i äggsmeten. Varva med mjölken. 6. Ställ ut muffinsformar på en plåt eller i en muffinsform och fyll till tre fjärdedelar med smet. 7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. (ca 10 minuter i muffinsjärn)

]]>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *