Tillväxten tar till vara på personer med NPF

Detta inlägg är skrivet i samarbete med Tillväxten Sörmland


För några veckor sedan landade en film i min brevlåda, filmen kom från mina vänner på Tillväxten i Sörmland. Projektet Tillväxten drevs under tre år med syfte att bygga upp en arbetsplats anpassad för människor med NPF. Målet var att skapa ett socialt företag bestående av anställda med NPF-diagnoser.

I dokumäntärserien ”På lika villkor” får vi under tre avsnitt följa med under processen och på nära håll se hur dom bygger upp sitt sociala företag. Jag fick möjligheten att träffa några av personerna i detta projekt när jag var och föreläste i Katrineholm så jag tycker det är så kul att jag även får möjligheten att se deras film och se hur det har gått för dem. Sociala företag är något jag tycker är extra spännande eftersom det var just ett sådant, Mediagruppen, som gjorde så jag hittade ut till arbetslivet och som även gjorde att jag valde att utbilda mig till journalist. Jag tycker att det är så bra att det finns sociala företag som tar vara på oss med NPF och väljer att se våra styrkor istället för våra svagheter. Är ni intresserade av att köpa filmen så finns den och annat material om hur man startar socialt företag att köpa hos Tillväxten på info@tillvaxtensormland.se

IMG_2480

]]>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen