Aspiepower Media

Är det okej att hänga ut en känd person?

1 Alla som följt media de senaste dygnet vet att speedwayföraren Antonio Linbäck är anhållen för ett allvarligt brott, som har ett lägsta straff på två års fängelse. Jag försvarar absolut INTE Antonio, har han begått ett brott så ska han straffas för det brottet. Men jag kan inte förstå hur media väljer att gå ut med namn och bild, bara någon timma efter att polisen hämtade in honom. Jag har googlat runt och ser hur media agerat i andra fall och då har man valt att inte gå ut med dessa uppgifter förrän personen i fråga är dömd. Och jag förstår inte varför man undgår från denna rutin den här gången? Är det okej att att hänga ut en person för att det är en offentlig person och personen är dömd sedan tidigare, för andra saker? Självklart hade hela speedwayvärlden ändå vetat om att det är han men nu vet hela världen det. Antonio har två barn som är nog stora för att kunna förstå att det är pappa som är på alla löpsedlar och de ska fan inte behöva lida över deras pappas agerande. Jag lider verkligen med hans familj i dag, de mår säkerligen nog dåligt som de gör i den här situationen utan att behöva bli uthängda i media. Jag blir ännu mer upprörd när jag ser hur personer skriver på sociala medier i stil med: ”Jo men Antonio är ju sådan, han har ju ADHD”. Vad fan har hans ADHD diagnos med det här att göra? Varför är den så himla viktig att nämna den just nu, precis som förra gången han begick ett brott? Om han nu ens har gjort det denna gång. Det var aldrig någon som skrev ”Antonio är bäst i Sverige, för han har ADHD”, när han vann SM-guld förra året fast hans diagnos har en betydelse även där. Och än en gång jag försvarar INTE Antonio, har han begått ett brott, ska han straffar för det! Men han är INTE dömd, det är bara två personer som vet vad som hänt och det är polisernas uppgift att reda ut detta och ta reda på sanningen, inte vår och inte medias.

]]>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *