Aspiepower Media

Vart kommer intresset för speedway i från?

3797_103390866997_1245495_n

Jag med rosa napp i pappas knä. Bilden är från tidningen Metallarbetaren och är tagen på Tallhult 1991

Som ni förstått är speedway en viktig del i mitt liv. Jag får oftast frågan:  Varför speedway? Jag brukar säga att det är för att jag är en född på en speewaybana, för så är det nästan. Jag är uppvuxen 300 m från speedwaybanan i Hagfors och min pappa är speedwayfantast och han tog med mig min första isracing tävling (speedway på is) vid tre veckors ålder. Och då var det februari och -30 grader ute;) Jag har missat sex av Valsarna, speedway laget i Hagfors hemmamatcher i Elitserien och Allsvenskan på 26 år. Och när jag missat någon har jag legat på sjukhus, vart utomlands eller varit på spelning med Dregen;) Nästa hemmamatch kommer bli sjunde matchen jag missar och katastroffen är ett faktum typ, fast pappa har lovat att skicka sms efter varje heat;) En gång bokade mamma en resa till Thailand när det va hemmamatch. Alltså hur tänkte hon? Man kan inte åka utomlands när det är speedway så hon fick boka om resan. Jag och pappa gick med på att åka när det var bortamatch men då fick vi sms var 10:e minut med resultat;) Jag kan inte svara på frågan: Varför speedway? För det är bara så speedway har alltid vart en del av mitt liv och jag kan liksom inte riktigt förklara varför men jag kan inte se ett liv utan den. Jag får ofta höra att jag borde skaffa ett liv. Men jag tycker att speedwayen har gett mig ett. 2007 köpte jag min första systemkamera och insåg att jag kunde kombinera båda min intressen och började fotografera speedway. Jag fick vara på en plats som jag känner mig trygg på öva på något som jag tycker är svårt, att vara social. Och jag började sedan jobba ideellt åt Speedwaymedia  och Aktuellspeedway och det var här jag insåg att jag vill arbeta inom media. I dag är jag webbmaster för både Valsarna och Ludvig Lindgren, jag är inne på mitt sjätte år för Ludvig. Det har gått så långt så när jag vart med live i P4 Värmland och inte alls skulle prata om speedway, så presenterar de mig som ”speedwayfantasten från Hagfors”. Haha, jag vet inte riktigt om det är bra eller dåligt;) Och hade jag inte varit intresserad för speedway så hade jag aldrig träffat Henrik heller för den delen;)  
]]>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *