Aspiepower Media

Jag har fått nytt jobb!

Den 8 mars gjorde jag min sista dag på Samspelet och skrev då om hur jag bestämt mig för att leva drömmen. Drömmen var att starta eget företag på 25% och försöka leva på bloggen, föreläsningarna och att frilansa som journalist. Men att samtidigt ha ett jobb på 25 % vid sidan av, som en trygghet. Det här var bara en dröm då, jag skrev in på Arbetsförmedlingen och de skulle hjälpa mig att hitta ett jobb. En vecka senare ringer jag själv till AF och säger: ”Ni behöver inte leta efter mer jobb för jag har hittat ett själv.” Och den här gången gick det väldigt enkelt, jag la ut på min FB att jag sökte jobb och några timmar fick jag ett erbjudande. Jag har många gånger fått höra ”Alltså sluta lägg ner 90% av ditt liv på att jobba gratis med speedway och skaffa ett liv i stället”, men sanningen är att utan speedwayen hade jag aldrig fått det här jobbet. För det är nämligen så att min nya chef är en före detta speedwayförare och jag var nog ett av hans största fans i slutet av 90-talet.  Jag har liksom haft en del av hans motor liggandes i min bokhylla i 18 år haha. Jag har under senaste månaden skrivit lite i gåtor här ”Pusselbitarna faller på plats”, ”jag ska på hemligt möte”… och jag tror att ni har förstått att något varit på G. Men jag har inte velat gå ut med något förrän papperna var påskrivna, med anledningen av att jag så himla många gånger har blivit lovade saker, bla från myndigheter och sen när det nästan är klart så inser de att nej det här gick ju inte. Därför har jag lärt mig att aldrig ta ut segern i förskott, man blir bara så besviken då när det inte blev som man trodde. Men nu är det klart, jag kommer börja jobba 25% på Eldialog from måndag, och nej jag ska inte bli någon elektriker, inte än iallafall;) Utan jag kommer  bland annat att bygga en hemsida och sköta sociala medier och jag kommer få lägga mina jobbtimmar lite som jag vill efter hur jag får föreläsningar.  Jag är så himla glad för att saker och sin faller på plats och att jag får möjligheten att göra allt jag vill göra samtidigt. Och nu känns det lite lättare att våga ta steget att starta eget för jag vet att jag iallafall får en halv lön varje månad. Och nu kommer folk tycka ”varför gnällde du då i media i går att du inte får A-kassa?” Jag gnällde för att vi har ett system som inte funkar och jag pratar för alla andra som inte har möjligheten att starta eget företag för att överleva.

]]>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *