Aspiepower Media

A-kassan straffar mig för att jag är sjuk

Sitter och läser läkarutlåtande från reumatologen som ska skickas till F-kassan eftersom jag vill ha förlängd aktivitetsersättning på 50%. Och tydligen har jag en nackskada, ja jag vet ju såklart att jag har ont i nacken och har fått fem kortisonsprutor där en gång i halvåret de senaste tre åren. Men hade ingen aning om att det räknades som nackskada. Försäkringskassan vill ha bevis på att jag bara kan jobba 50% men jag tycker de i stället borde undra hur fan jag ens klarar att jobba det jag gör med Reumatisk sjukdom, Bipolär sjukdom, en NPF-diagnos, en trasig axel, en trasig fot, konisk bäckensmärta, en trasig nacke, nedsatt immunförsvar och IBS. Jag klarar egentligen inte att jobba 50% men eftersom jag gått över 25% för länge sedan så finns  det ju bara möjligheten att få 50% bidrag, för att vi har ett system i Sverige som inte passar alla, så varje månad får jag pressa mig själv till att försöka klara mer än vad min kropp tillåter. Räknar man med alla mina sjukdagar så jobbar jag nog egentligen 30-40% varje månad och jag tror inte att jag är den enda personen som inte passar i Försäkringskassans mall. Jag har fått höggriskskydd från dem som täcker upp både för mig och min arbetsgivare. Det är en jättebra möjlighet som gör att jag inte har några karensdagar och får sjuklön redan från dag ett, eftersom jag har många men korta sjukdagar så är det jättebra att jag får den möjligheten. Men den dagen jag blir arbetslös så kommer problemen, för eftersom A-kassan (Kommunals i mitt fal) räknar med mina sjukdagar och jag bara jobbar 50% så kommer jag aldrig upp i de timmar man behöver jobba för att få ut A-kassa. Förra gången jag var arbetslös fick jag inga pengar, denna gång har jag skickat in papperen igen men eftersom situationen ser likdan ut,  så utgår jag från att inte kommer få något A-kassa, denna gång heller.  Och eftersom mitt liv ser ut så här och jag ALDRIG kommer kunna jobba mer än 50% och ALLTID kommer ha mina kroniska sjukdomar som gör att jag har många sjukdagar så kommer jag aldrig få A-kassa. Då vi har ett system som inte passar oss som inte passar i  mallen och inte kan jobba 100%.  Jag funderar på att gå ur A-kassan för varför ska jag ge dem massa pengar varje år, men de kommer aldrig ge mig nått tillbaka? Det här ett stort problem som jag hoppas på att regeringen jobbar med att lösa, både att det borde finnas så man kan ha aktivitetsersättning på tex 27%, 39%, 77%, eller kanske 98% men även att A-kassan inte kan använda samma mall för oss som inte jobbar på samma förutsättningar som de som arbetar 100%. För det är galet att man i dagens samhälle, blir straffad för att man har kroniska sjukdomar. 1
]]>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *