Aspiepower Media

Psapp – Ta kontroll över din psoriasis

Som några av er redan vet så lider jag av konisk smärta pga  min psoriasisatrit, en sjukdom som går i skov ena dagen kan jag springa (ja inte nu med gips såklart) och nästa dag tar jag mig  inte upp ur sängen. Men med hjälp av sprutor en gång i veckan så orkar vi hålla min sjukdom i skikt, men det finns en rad hjälpmedel jag får använda och jag tänkte tipsa er om en ny app som många kommer få nytta av. Läkemedelsbolaget Celgene har tillsammans med förbundet Ung med psoriasis släppt appen Psapp som är framtagen för och av patienter med psoriasis och psoriasisartrit. Med hjälp av Psapps olika funktioner kan patienten enkelt hålla koll på sin sjukdom, skapa goda vanor och tydligt se behandlingseffekt och se hur sjukdomen utvecklas över tid. Appen har en rad funktioner, som även används av sjukvården, för att bedöma och mäta sjukdomens svårighetsgrad:

    • Hälsouppföljning – Funktionen hälsouppföljning hjälper patienten att följa sin sjukdom över tid. Patienterna kan mäta sina PASI (Psoriasis Area Severity Index), DLQI (Dermatology Life Quality Index) och HQI (Health Assessment Questionnaire) värden. Dessutom kan man mäta sitt dagliga välmående med funktionen ”Instant me”.
    •  Hud- och nagelselfie – Ta bilder på dina utslag och naglar. Appen sorterar dem sedan efter datum och kroppsdel. Bilderna sparas endast i appen.
    •  Min behandling – Funktionen hjälper användaren att hålla koll på de krämer och läkemedel som man använder. Bland annat finns en påminnelsefunktion som man kan använda för att komma ihåg när man ska ta sin behandling. För de patienter som står på en behandling från Celgene finns det även patientinformation kopplat till funktionen.
    • Min statistik – I denna funktion får användaren en överblick av alla resultat, selfies, och kommentarer över tid. Utifrån uppgifterna kan man skapa en rapport som kan skrivas ut och tas med till nästa läkarbesök.
    •  Läkarbesök – Funktionen hjälper användaren att förbereda sig inför sitt nästa läkarbesök. I den kan man skriva ner frågor och ”att göra” påminnelser samt synka med kalendern. På så sätt kan patienten se till att vara väl förberedd och få ut mer av sitt läkarbesök.
  10352908_10152984380216998_5604201686338633456_n (1)

Appen finna både till Iphone och Android och kan laddas ner här:

AppStore: https://itunes.apple.com/se/app/psapp/id1081556599?l=da&mt=8

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=se.pond.psapp&hl=en

]]>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *