Aspiepower Media

När bristen på kunskap är för stor

Hej! Vi är 7 studenter på’ ******* Högskola som just nu planerar en fiktiv festival. Syftet med vår festival är att uppmärksamma och öka förståelsen för neuropsykriatiska funktionsnedsättningar,  så som autism och ADHD, inom lagsporter. Vi vill sprida budskapet att alla är olika och att alla är välkomna! Det ska inte finnas några gränser för vad barn med funktionsnedsättningar kan göra. Lagidrott bidrar till en stark gemenskap mellan barn, det är något vi vill att alla ska få uppleva. Festivalen är tänkt att pågå under två dagar på *****  i slutet av juli. Vi kommer att bjuda in olika idrottsföreningar som kommer att hålla i prova på-aktiviter för barn och unga. De lagsporter man kommer att få pröva på är fotboll, ishockey, cheerleading, gymnastik, basket och dans. Samtidigt kommer föreläsare på scenen berätta om sina erfarenheter av neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, och hur barn med NPF kan uppmuntras att känna sig mer välkomna inom lagsporter. Vi vill att de barn och föräldrar som kommer till festivalen ska känna sig peppade att alla kan delta och att idrott är till för alla, oavsett förutsättningar. Vi tycker att du vore perfekt som föreläsare på vår festival! Du skulle kunna berätta av dina egna erfarenheter av Aspergers, och hur det påverkat dig. Vi tror att du skulle peppa och underhålla de barn och vuxna som kommer till festivalen och som vill lära sig och bli inspirerade! Viktigt för oss är att peka på tillgångar och möjligheter! Denna festival är alltså fiktiv, och kommer inte att genomföras i verkligheten. Men om den hypotetiskt sett genomförts, hade du velat delta? Vår tanke är att festivalen ska vara ideell, där överskottet går till forskning för neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Vi ser fram emot att få höra från dig! Med vänliga hälsningar ****** med projektkollegor, ******


  Det här mailet hittade jag i min inkorg i morse och min första tanke var alltså hur tänkte de ens när de skicka det här mailet till en person med Aspergers syndrom som kan ha svårt att förstå underliggande budskap och sarkasmer? Jag fattar inte ett jävla skit, undrar de om jag vill föreläsa på en festival som inte finns? I mail nummer 2 framkom att detta bara var en skoluppgift och att de helt enkelt skulle planera ett evenemang och allt vad det innebär, tex boka föreläsare men inte på riktigt, men varför sa de då inte det i första mailet? Så till deras lärare vill jag bara hälsa att jag gärna kommer till er och föreläser för jag tycker det är bättre att ni lägger tiden på det i stället för att planera ett låssas evenemang där ni ska sprida kunskap som inte finns. Jag funderade länge om jag skulle skriva det här inlägget eller ej men har valt att göra det för det är ett så tydligt exempel på hur fel det kan bli. Jag har valt att censurera  mailet för att jag inte vill hänga ut de stackars studenterna som bara ville göra något bra men saknade kunskap till det, ni kunde inte ens stava till neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.
]]>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *