Aspiepower Media

Hur jag ska få min vardag att fungera som egen företagare

I dag är min första dag som arbetslös. Eller ja, arbetslös och arbetslös jag är till viss del arbetslös, tanken är att jag ska vara arbetssökande på 25% och försöka fylla resterande 25% med min egen verksamhet. Just nu har jag bara en föreläsning inbokad men jag tror och hoppas att de ska rulla in snart, men jag har iallafall lite frilansuppdrag i vår. I eftermiddag ska jag skrivas i på arbetsförmedlingen igen och samtidigt som det känns skönt att dra ner på tempot lite så är det lite skärmande.  För förutom vila kommer jag även få brutna rutiner, och just rutiner är något som är jätte viktigt för mig. Fördelar: – Man kan sova hur länge man vill på morgonen. – Jag kan fritt lägga upp dagens planer, vill jag spendera en hel dag i soffan, så kan jag det. -Det finns hur mycket tid som helst att lägga på saker man har velat göra men inte hunnit.

Nackdelar: – Det finns en risk för att man vänder på dygnet och tappar alla rutiner. – Man spenderar hela dagen i soffan, för man har ju så mycket tid så allt annat kan man göra sen, eller sen, eller sen…. – Det finns en risk för att man isolerar sig och struntar i att gå ut för man har ju ändå ingen anledning till att göra det.

För att undvika detta ska jag: Eftersom jag har en förmåga att dra täcket över huvudet och säga godnatt när livet känns allmänt långtråkigt men jag samtidigt har en förmåga att dra i väg när något är kul så kommer jag göra ett schema att följa även när jag inte har något jobb. Där kommer det finnas med när jag ska blogga, skriva några kapitel på min bok, gå ut och göra något, alla läkarbesök, m.m Jag kommer försöka göra så mitt liv ser ut som en vanlig arbetsdag just för att jag vet hur kaos det kan bli när jag tappar mina rutiner och att jag har en förmåga att hamna i gamla spår när jag inte har en struktur att följa. Det känns både skönt men samtidigt lite läskigt att starta eget företag för nu har jag liksom ingen som drar i handbromsen när jag drar i väg i 220 km/h rakt mot väggen. Det är något jag måste ansvara för själv, och lägga upp strategier för hur det ska se ut. Det här kommer bli ett nytt spännande kapitel i mitt liv och självklart kommer ni få följa med även på denna resa. image

]]>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *