Aspiepower Media

Att planera och komma ihåg vad man planerat

Många har svårt att förstå att vi med Asperger kan vara så ojämna. I en del saker är vi  över ”normal gränsen” och väldigt duktiga, tex så har jag inga problem att åka runt i hela Sverige och föreläsa för 500 personer. Men med saker som personer utan diagnos klarar galant som tex strukturera upp ens vardag och få tvätt och städ gjora, kan vara desto svårare. Jag får hjälp med det av mitt boendestöd som tillsammans med mig gör en två veckors plan på vad jag ska göra tills de kommer nästa gång. När vi gjorde veckans plan frågade dom om de skulle skicka ett sms och påminna mig om att jag skulle tvätt från klockan 14 i dag. Nej, nej, nej det är lugnt svarade jag… Öhm jo jag kom i håg att jag skulle tvätta men jag kom på det kl 16.30. I de här fallet gjorde det inget för vi har så långa tvättider och ingen hade snott min tid så jag kunde gå ner och slänga i en maskin direkt jag kom på det. Men varför glömde jag det? Jo för jag hade glömt skriva upp veckans schema på min whitebord. Vissa tycker att det är dö löjligt att jag har massa olika scheman och whiteboard tavlor men jag måste ha det för jag ska funka. Nu har jag iallafall skrivit upp veckans schema så förhoppningsvis missar jag inget mer. IMG_5571.JPG En annan grej jag har svårt för är att komma i håg tider. Var det 10.25 eller 10.35 bussen skulle gå? Springer och kollar i almanackan 7111 gånger per dag men har ändå glömt bort det 2 sekunder senare. Jag har inget dåligt minne snarare tvärtom, jag minns födelsedatum och telefonnummer till 90% av mina klasskompisar som jag hade i förskolan fast jag inte ens pratat med dem de senaste 15 åren. Som 7 åring kolla jag på en lapp med alfabetet på teckenspråk tre gånger och än i dag kan jag det utan till. Men busstider och vart jag la mobilen för fem minuter sendan är fan omöjligt att få in. Jag brukar skriva viktiga tider på handen för den kan jag förhoppningsvis inte tappa bort iallafall;) IMG_5563.JPG Någon som känner igen sig i det här?

]]>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *