Aspiepower Media

NEJ! Jag tror inte att jag är dum i huvudet!

När jag var i Umeå så fick jag veta att några hört av sig till Parasport Västerbotten för att ifrågasätta min föreläsnings namn.  Föreläsningen heter precis som bloggen: ”Jag är inte dum i huvudet! Jag har Asperger syndrom”  och lite då och då stöter jag på människor som tror att jag valt det namnet för att jag tror att jag är dum i huvudet pga min diagnos. Men det är ju just precis de jag VET att jag INTE är snarare tvärtom. Men tyvärr har stora delar samhället den bilden av oss med diagnoser, att vi är annorlunda, konstiga och jag har träffat många personer med Asperger som upplever att folk tycker att dom är dumma i huvudet bara för att de inte förstår vad diagnosen innebär. Just därför har jag valt det namnet på min blogg och föreläsning. Visst är det lite provocerande, men det är just det som är meningen, jag vill ju starta en debatt. Och när de här människorna hör av sig och påpekar att det är sorgligt att jag har bilden av att personer med Asperger är dumma i huvudet, så bevisar det bara att jag valt rätt namn och att kunskapen måste spridas, för många har tydligen svårt att förstå att personer med Aspergers syndrom visst kan vara sarkastiska även om man kan ha svårt att förstå sarkasm och underliggande budskap. 1

]]>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *