Aspiepower Media

Berättelsen om Joanna

Jag har bloggat i 5 år snart och hela tiden dyker det upp nya läsare och jag får samma frågor om och om igen. Så jag tänkte att jag får väl skriva en berättelse om mig själv så ni som läser här vet vem jag är egentligen är. Berättelsen om Joanna. Skärmavbild 2015-12-07 kl. 18.46.34Joanna Emeleie Nathalié Halvardsson är född på Karlstad BB den 9 Februari 1988. Är uppvuxen som ensam barn hos föräldrarna i Hagfors i Värmlands skogen. Jag är född med ett motorsports intresse och har spenderat de flesta av mina födelsedagar ut i skogen och kollat på Svenska rallyt.

Jag har alltid uppfattas som en snäll tyst och blyg liten tjej. Som satt längst bak i klass rummet och inte gjorde nått väsen av sig.
Och helst ville umgås med de vuxna. Vid 14 års ålder fick jag diagnosen Aspergers syndrom och äntligen förstod jag varför jag alltid känt att jag inte riktigt passat in någonstans och känt mig annorlunda.
Efter 9 års kamp mot depressioner, psykoser och ett antal självmordsförsök senare hittade jag äntligen vägen tillbaka till livet. Och insåg att det var inte meningen att jag skulle dö, för då skulle jag ha gjort det för länge sedan och började ta tag i mitt liv. Sommaren 2015 fick jag även diagnosen Bipolär sjukdom typ 2.
Jag har valt att blogga och föreläsa om mina erfarenheter för att jag vill öka kunskapen så samhället ska få mer insikt och förståelse för hur det är att leva med Aspergers syndrom och psykisk ohälsa.
Ni kan läsa mer om min livsresa här.
Är även  Attitydambassadör  och sitter med i styrelsen för föreningen Hjärnkoll.
Jag bor sedan 7 år tillbaka i en lägenhet i centrala Karlstad med min bästa vän och livskamrat katten Baby, som är döpt efter hårdrocks bandet Backyard Babies då jag har en förkärlek till Dregen.
Jag är särbo till Henrik och fick två kids på köpet. Skärmavbild 2015-12-07 kl. 19.11.36 Ett av mina största intressen i livet är Speedway och att fotografera speedway. Jag är född till en speedwaynörd då min pappa är en stor speedway fantast. Jag har brunnit för sporten ända sedan han  tog med mig på min första isracing match vid 3 veckors ålder.
Jag har sedan 2007 jobbat ideellt som fotograf och reporter åt  Speedwaymedia , Aktuellspeedway, Speedwaynyheter och som webbmaster åt speedwayföraren Ludvig Lindgren. 2016 kommer jag även vara webbmaster åt Valsarna speedway.11048724_10153151142291998_3233474122243162474_o (1)
Hösten 2013 begav jag mig tillbaka till skolbänken och pluggade ett intensivt år på Journalistlinjen på Molkom folkhögskola och kan numera titulera mig Multijournalist.
Sedan mars 2015 är jag anställd på Samordningsförbundet Samspelet som administratör och föreläsare. Jag har även haft praktik en dag i veckan i ett halvår på Nya Wemlands tidningen. Drömmen är att kunna kombinera mitt arbete med bloggen och mina föreläsningar med ett arbete inom Media. 1479153_924282877642252_1771723169_o
Det här är inte tänkt som någon fakta-blogg om Aspergers syndrom utan det här en blogg om mitt liv och kommer innehålla massa speedway, pyssel, kattbus och andra saker som händer i mitt liv. Denna blogg handlar om att leva med flera diagnoser samtidigt, åka in och ut på sjukhus och kämpa för att få rätt vård. Samtidigt som man lever ett vanligt liv, föreläser och försöker få bort den negativa attityden kring psykisk ohälsa.
Detta är en blogg om att inte alltid fungera som samhället begär.
]]>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *