Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/0/3/5/joannahalvardsson.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Svar på era frågor – Aspiepower Media
Aspiepower Media

Svar på era frågor

Tusentack för svaret! Riktigt intressant att läsa om dina tankar och upplevelser. 

Undrar även, då jag har läst att endel som har Aspergers har speciell fantasi, kan försvinna in i ”egna världar och roller”. Hur ser du på det? Är det något du upplevt? Eller känner igen? Hur yttrar det sig? Som teater typ ? Eller att man inte vill ha tråkigt? Eller lek? Missförstånd? Förklara gärna om du har några åsikter om det! 

Sen undrar jag också vad är det bästa med Aspergers? Tänker mig att det finns fördelar med såklart! Vad är det jobbigaste enligt dig själv? 
Även, läst om att tolka bokstavligt ord. Är det något du känner igen? I så fall yttrar det sig på samma vis som Mac Donalds explet? 

Som sagt så intressant att läsa dina egna upplevelser. Även nyfiken på att höra hur du förknippar människor med färger som du skrev i bloggen. Är det som att du ser att alla färger har olika värden du förknippar med personligheter? 

Tack!

Trevlig kväll!

Mvh
AnonymSvar: Eftersom jag inte själv har erfarenhet av att ”försvinna in i min egen värld” så kan jag inte uttala mig om det. Vi får inte glömma att alla med Asperger är lila unika som alla andra människor. 

Det bästa är att jag kan fokusera på ett sätt andra inte kan och kan se detaljer andra inte ser.
Men det kan också bli jobbigt när jag fastnar i saker. Det jobbigaste är när man försöker förklara hur man upplever en sak men andra inte förstår och säger ”men skärp dig nu”. 

Jag har ibland problem med att tolka saker bokstavligt och svårt att förstå underliggande budskap och sarkasmer och har svårt att läsa av människor är seriösa eller ej. Men jag har en bekant som tolkade saker jätte bokstavligt som barn. Tex sa hennes mamma ”håll ett öga på Lisas när jag går på toa” Då gick hon och satte ett finger på Lisas öga och stod så ända tills mamman kom tillbaka.

Kan inte riktigt förklara det där med att jag ser människor i färg. Jag bara gör det och för mig finns det inget annat. För mig var det helt normalt att göra det. Jag trodde att alla gjorde det tills jag läste Gunilla Gerlands bok ”En riktig människa” där hon berättar om att hon gör det också. Om du vill veta mer om hur min diagnos utspelar sig för mig  kan du lyssna på Verkligheten i P3 här eller UR:s serie ORKA här som jag medverkat i.
]]>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *