Favorit i repris: Mitt kedjetäcke

Nu har den här bloggen funnit i över 4 år.
Jag har skrivit många inlägg.
En del har blivit delade hundratals gånger och spridits på nätet.
Jag tycker det är dags för en liten återblick och kommer därför publicera några inlägg igen.
Nu kör vi!……………………………………………..

ATT SOVA MED KEDJOR TISDAG 15 JULI 2014
Jag får ofta frågor om mitt kedjetäcke.
Hur fungerar det? Vad är det bra för? Vem kan få det? Hur får man det?

Jag har nu haft mitt täcke i 3 år.
Det väger 8 kg och det får mig att slappna av och komma till ro när jag ska somna.
Det värsta jag vet är att sova på hotell för oftast är täcken alldeles för lätta, i Skottland fundera jag på att gå ut och hämta stenar och stoppa i täcket:P

Idag Hagfors sover jag med två täcken och en Baby på mig för jag måste ha tyngd mot kroppen för att komma till ro och somna.
Men önskar att jag kunde ha ett kedjetäcke även där. Men de är för dyra och det jag har är för tungt för att dra fram och tillbaka på bussen.

Jag fick mitt täcke av psykiatrin men jag vet andra som fått det genom vuxenhabliteringen.
Det finns i olika tynger och man får komma dit och prova ut en som passar en.
Jag vet inte om det är olika för olika län men i Värmland får man låna det gratis och så ringer dem en gång per år och kollar om man verkligen använder det.
Men de har förstått att jag verkligen behöver mitt så de bestämde att jag fått låna det på obestämd tid (så länge de håller allt har ju en livstid) och att de inte ringer och kollar mig längre. Men om jag nu mot någon anledningen inte skulle behöva det så ska jag lämna tillbaka det så någon annan kan få det.
Mitt täcke är av märket Somna och på deras hemsida skriver dem:

Det är sedan tidigare känt att personer som lider av ångest, oro eller sensomotoriska störningar har svårt att finna ro för att sova eller slappna av. Problemen kan vara av olika grad, allt ifrån vanliga problem så som oro över jobb, ekonomi och livssituation till allvarligare psykiska eller fysiska störningar. Gemensamt är dock att vi får svårt att just komma till ro, slappna av och sova.

Hur fungerar det?

Genom det tryck som utövas på kroppen får användaren en känsla av trygghet och frisättningen av ett flertal kroppsegna ämnen med lugnande inverkan stimuleras. Om trycket följer kroppens form och om trycket varieras mellan olika punkter bidrar detta ytterligare till den taktila stimulansen vilket ökar det positiva resultatet för användaren.
En orsak till problemen kan vara att man har svårt att känna gränserna för den egna kroppen. För att avhjälpa detta kan man ha hjälp av ett fysiskt föremål att fokusera på, gärna något som trycker mot kroppen och som man kan ha i knäet eller svepa om sig som en kudde eller ett täcke med extra tyngd. Vem passar Kedjetäcket för? Kedjetäcket passar en mängd olika psykiska och fysiska diagnoser, se nedan. Även barn och vuxna med mer allmänna besvär av sömnproblem, oro och ångest kan dra nytta av den enkla och praktiska lösning Kedjetäcket innebär för att lindra besvären.
Diagnoser där vi sett Kedjetäcket ge positiva effekter:
ADHD
Psykos
MSA
Demens
Ångest
Schizofreni
Aspergers
Stress
Spasticitet
Anorexi
Paraplegi
Depression
Bulimi
Motorisk oro
Stress
Autism
Sömlöshet
Cerebral Pares

Speciellt god effekt av Kedjetäcket har vi sett hos överaktiva, rastlösa barn samt barn och vuxna med ADHD-problematik eller Aspergers syndrom. Här kan täckets behagliga tyngd göra stor nytta när det handlar om att lugna, söva eller underlätta avslappning.

Läs mer om deras täcken här]]>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen