Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/0/3/5/joannahalvardsson.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Strategier behövs för att klara julkaoset – Aspiepower Media
Aspiepower Media

Strategier behövs för att klara julkaoset

Snart är det dags…Julafton….
De senaste åren har det slutat med tårar och några tabletter lugnande.
Jul och andra högtider är underbara men samtidigt ställer de till kaos i en Asperger hjärna.

Men som med alla andra jobbiga situationer så lär man sig att hantera dem. Efter ca 20 år så tyckte jag att jag började få koll på läget och hur jag skulle göra för att sådana här högtider inte skulle bli för jobbiga. Sen hände något…
Mina kära kusiner gick och skaffa sambos… och barn…. många barn;)
Jag älskar både mina kusiner och deras barn och jag är så klart glad för deras skull men deras utveckling i livet gör att även julen förändras och där med kraschar mitt sätt att hantera kaoset. I 20 år firade vi jul tillsammans. Mormor, morfar, mamma, farmor, farfar,pappa, jag, moster, Mosters man, alla kusiner på mammas sida.
Sen blev de vuxna och skaffa sambos som också vill fira jul med sina familjer. Därför firar vi nu jul tillsammans på julafton varannat år och varannat år några dagar senare.
Jag gillar inte när saker förändras.
Helt plötsligt är vi nu väldigt många personer som firar jul tillsammans. Närmare 16 vuxna och fem barn, alla med olika behov.
Rutiner bryts.
Nya rutiner skapas.
Man måste försöka anpassa sig.
Förändringar kommer alltid komma.
Lära sig nya strategier för att klara kaoset- Även kallad julhelgen.
Helgen som kan bli kaos för vem som helst men framför allt för den som har en hjärna som inte gillar förändringar, höga skrik och stora folkmassor och stress. Julen består av massa stress.


Presationsprinsens blogg hittade jag ett inlägg om tips på vad man kan tänka på för att få en inkluderande jul, nyår, middagar, kalas… ja you name it….  

I år ska jag fira jul själv med alla pensionärer (läs mamma, pappa, mormor, morfar, moster och hennes man. Och Baby så klart)
Kommer bli en lugn tillställning och den 27 är det dags för julafton nummer två, med lite mer barnskrik. Vi får hoppas att mamma inte köpt fem lika dana skällande hundar till alla barnen i år;)


]]>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *