Aspiepower Media

Restips- Edinburgh

I slutet av april förra året satte sig journalistlinjen på ett flyg till Skottland för en tio dagars lång reportageresa.  Vi utgick från den vackra huvudstaden Edinburgh. Jag gjorde tre reportage om Aspergers syndrom/ autism och jag blev väldigt imponerad av hur framåt Skottland är i den frågan. Här fanns massa specialanpassade skolor, myndigheter som hjälpte till även om man ännu inte fått en diagnos. Och aktivitetshus där bara personer med Asperger och autism fick komma och de hade över 6000 besök i veckan.
Sverige har verkligen något att ta efter av det här landet, att det inte behöver vara så krångligt. Vi var där för att jobba och jag skulle vilja åka tillbaka dit för att få se mer av den vackra staden och landet. Det fanns mycket att göra och se i Edinburgh som var gratis, bland annat var massa museum gratis. En stad som är perfekt för en weekend om man bara vill komma bort en stund.
 Detta är ett sponsrat inlägg
]]>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *