Aspiepower Media

5 saker personer med Asperger är trötta på att höra…

Mycket fördomar

När jag fick diagnosen Aspergers syndrom 2004 så var det nästan ingen som visste vad det var. I dag vet vi iallafall lite mer tack vare att media uppmärksammat neuropsykiatriska diagnoser mer och mer de senaste åren. Men vi har inte kommit så långt så alla vet vad det innebär att leva med diagnosen. Då och då möter jag på fördomar och enligt mig korkade kommentarer. Jag är så trött på att att få höra sådana här kommentarer. Jag tycker att vi borde ha kommit så långt så alla ska få vara som dom är utan att bli i ifrågasatta. Här nedan listar jag fem saker som personer med Asperger är trötta på att höra.

saker som personer med Asperger är trötta på att höra

5 saker som personer med Asperger är trötta på att höra:

”Men skärp dig”  

Jag skärper mig 90% av tiden för att passa in i det här samhället. Skärper jag mig lite till så spricker jag. Det är dags för samhället att skräpa sig nu!

”Sluta skyll på din diagnos” 

Jag skyller inte på min diagnos. Jag förklara hur jag upplever situationen pga min diagnos och jag kan inte rå för att du inte förstår.

”Men jag har också de symtomen, men jag har ju inte Asperger” 

Jo alla har vi drag av något. Men man måste ha så stora svårigheter så man får problem i vardagen för att få en diagnos.

”Det syns inte på dig att du har Aspergers syndrom”

Nej precis Asperger är inget som syns, det är en del av min personlighet.Det syns inte på dig att du tex gillar pizza.

”Jag tycker synd om dig” 

Det är inte synd om mig.Det är synd om dig för att du INTE blev berikad med Aspergers syndrom!

2 reaktioner på “5 saker personer med Asperger är trötta på att höra…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *