Aspiepower Media

Hur håller du koll på alla dina mediciner?

När man lever med två kroniska sjukdomar så blir det mycket mediciner. Under många år fick jag inte ha fri tillgång till mina mediciner eftersom jag hade tagit så många överdoser. När jag bodde hemma så hade mina föräldrar ansvar för mina mediciner och låste in dem, men när jag flyttade hemifrån så fick jag Apodos. Så fick gå till apoteket varannan vecka och hämta ut en rulle med mediciner för fjorton dagar, så jag inte skulle ha så mycket tabletter hemma. Men 2014 började man trappa ut mina mediciner på psykiatrin. Något vi nu inser var fel val eftersom jag redan då hade Seroquel fast mot psykoser. Och eftersom vi inte visste att jag hade Bipolär sjukdom så insåg vi inte att vi behandla mig mot det, så när de tog bort den gick vi sakta men säkert mot kaos. Men när de tog bort medicinerna så hade jag tillslut bara en liten tablett kvar och det kändes jävligt onödigt att den skulle packas i påsar. Så tillslut fick jag tillgång till mina mediciner igen men de senaste åren har jag ju fått tillbaka psykmedicinerna, så nu har jag ganska många tabletter att hålla reda på.  Men eftersom jag är ute och reser så mycket så blir Apodos bara krångligt, så nu har jag en dosett i stället. Som tanken är att jag ska fylla på varje månad så jag har mediciner för en vecka och hålla koll på om jag tagit dem. Men i bland råkar jag ta ur tisdags lyckan i stället för måndagslyckan och då blir det lite kaos. Haha i söndags blev jag så osäker om jag tagit eller ej, söndagsluckan var full men man vet ju aldrig om jag varit i någon annan. Men bestämde mig för att ta den för var 75% säker på att jag inte tagit något, och jag tog mig ju till jobbet i går så jag tog nog 250 mg som jag skulle och inte 500 mg:D Hur håller ni koll på era mediciner?

IMG_9309

Tur att jag har en hjälpreda som hjälper mig att hålla koll;)

IMG_9311
]]>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *