Aspiepower Media

Vårdens skitsystem funkar inte

Är inne på dag tre med huvudvärk from hell så ringde VC. Kom inte fram på morgonen så ringde igen när de öppnade kl 13, kom fram efter en minut och sköterskan tycker: ”Jo du måste ju träffa en läkare, men tyvärr är tiderna för i dag slut så du får ringa igen i morgon”…. Jo för jag har ju inte redan ringt hela jävla dagen… Varför har de ens telefontid kl 13, när de redan gjort slut på alla tider under förmiddagen? Vad tror de att vi vill när vi ringer liksom? Tror ingen ringer till vårdcentralen för att man vill småprata lite, utan jag tror alla som ringer gör det för att man har ett problem man vill ha hjälp med. Sköterskan tyckte det var väldigt synd att tiderna var slut för jag skulle ju verkligen behövt en. För att ha feber i över två veckor är ju inte alls bra och det är ju ett tecken på att min kropp vill säga oss något. Men tyvärr var ju tiderna slut, va fan hjälper de mig att de säger att jag måste ha en tid men att det inte finns någon? ”Ja, jag  vet inte vad jag ska göra men du kanske borde vara hemma och vila”, sa sköterskan. ”Ja sjukskriver ni mig då, eftersom jag nu varit hemma de dagar jag får?, undrade jag. ”Nej det kan ju inte jag göra, de måste en läkare göra men tider är ju tyvärr slut”, sa hon. Jag blev  som så många gånger förr uppmanad att ringa 1177 kl 17.00 för att be dem ge mig en tid på kvällsjouren. Men jag vet hur det samtalet kommer låta, sköterskan som svarar där kommer som så många gånger förr muttra på mig för att ringer dit för en bihåleinflammation. ”Det ska de ju hjälpa dig med på vårdcentralen, har de inga tider så får de lägga in fler”, kommer hon säga och jag kommer än en gång undra varför de säger det till mig? Jag gör bara det jag blivit tillsagd att göra och det är tyvärr inte mitt jobb att se till så sköterskorna på VC inte ger bort alla tider för tidigt på dagen. Men jag önskar att det hade varit mitt jobb för då hade de fått hört ett och annat. Har jag tur så ger hon mig en tid till jouren efter att hon muttrat klart annars hänvisar hon mig till akuten. Och när jag kommer till akuten som så många gånger förr så kommer de bli förbannade på mig för att jag kommer dit med en bihåleinflammation, för det ska vårdcentralen ev kvällsjouren ta hand om… Det känns som vården har en förmåga att hela tiden skjuta över problemet till någon annan, som skjuter de till någon annan…. och så fortsätter det tills vi är tillbaka på ruta ett igen och jag fortfarande står där med min förbannade bihåleinflammation. Den de såg när jag var där redan förra veckan men valde att inte behandla för den kan ju försvinna av sig själv…. fast de gör den inte så en vecka senare är jag tillbaka igen, som så många gånger förr. Jag undrar när de ska börja förstå att det här skitsystemet inte funkar, att de måste ha mer tiden till jouren på vårdcentralen och att de inte kan ge bort alla kl 10.00 på förmiddagen. För vad är det ens för idé att ha två telefontider? Nu tröstäter jag glass och hoppas på att mitt huvud inte ska ska sprängas innan kl 17.00 och laddar upp för att ta ännu en tur i landstingets karusell, tur att jag gillar att åka karusell för det har en förmåga att bli många turer i den här karusellen.   IMG_9203

]]>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *