Aspiepower Media

Recept: Ingefärsshot

IMG_8774 Hösten har de senaste åren varit då alla infektioner kommer för mig. I år har jag inte riktigt tid att vara sjuk, då jag ska föreläsa hela hösten. Nu börjar jag att få ont i halsen, så tänkte testa ta en Ingefärsshot om dagen för att se om de hjälper förkylningen att hålla sig borta. Du behöver: 200 g färsk ingefära 1 liter vatten 1/2 dl Honung 2 st citroner IMG_8761

  1. Riv ingefäran grovt med skalet på och lägg den i vattnet. Värm upp (nästintill sjuda, men aldrig över 60 grader) i 20 minuter. Koka ej då detta gör att delar av allt det nyttiga försvinner. Jag gillar att ha i chili – men det blir rätt starkt och kan absolut uteslutas. Chili är dock bra för förbränningen. IMG_8764
  2. Sila av ingefäran och blanda i honungen medan det fortfarande är ljummet. IMG_8768
  3. Låt svalna och pressa sedan i citronerna. Sila och häll i en flaska. IMG_8769
  4. Förvara i kylskåpet och utan problem kan den stå i en månad. IMG_8772
]]>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *