Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/0/3/5/joannahalvardsson.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6085 Färre diagnos utredningar kan leda till fler självmord – Aspiepower Media
Aspiepower Media

Färre diagnos utredningar kan leda till fler självmord

I dag skrev NWT om att BUP ska ändra sitt förhållningssätt till neuropsykiatriska utredningar och att man kommer göra färre utredningar. – Det har varit så hårt tryck på att alla ska utredas. Barn ska inte behöva en diagnos för att få hjälp, säger verksamhetschef Maria Svensson, till NWT. Nej man ska inte behöva ha en diagnos för att få rätt stöd och hjälp men nu är det så ser ut i vårt samhälle, det är till och med svårt att få till rätt stöd om man har en diagnos! Verkligheten ser inte ut som hennes visionen jag hoppas verkligen att det kommer bli så att vi en dag kan leva i ett ”diagnos fritt samhälle” och att alla ska få vara som dem är på samma villkor, men där är vi inte än. Jag förstår att Landstinget i Värmland behöver spara pengar efter att ha gått back x antal miljoner men det här är fel ställe att göra det på, det kan bli förödelse väckande resultat av detta och man leker med människors liv. Hade jag inte fått min diagnos som 14 åring så hade inte jag haft några fullständiga gymnasiebetyg och jag hade inte ens suttit här i dag. Hade jag i stället fått min diagnos ännu tidigare så kanske jag hade sluppit bli djupt deprimerad och försöka ta mitt liv för första gången som 14 åring . Och slippa ha 9 självmordsförsök och 15 år inom psykiatrin bakom mig. Jag hade en svag förhoppnings om att BUP hade ändrat sitt sätt att arbeta och blivit bättre sedan jag var där för 9 år sedan. Men nu bevisar dem att de inte gjort det men jag hoppas verkligen att de tänker om i den här frågan för inget barn ska behöva lida som jag gjorde.. Läs artikeln här  Skärmavbild 2016-03-30 kl. 22.47.04

]]>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *