Aspiepower Media

Är du säker på att du inte är gravid?

Jag har för länge sedan tappat räkningen på hur många gånger man gjort datortomografi på min mage, men det är lätt över tio gånger. Oftast när man ska till röntgen kommer en ”chaufför” och kör dit dig men i går fick åka värsta lyxåket och två sköterskor var med, varför har jag ingen aning om. Men de var gulliga och förvarnade inför varje tröskel vi skulle åka över så jag kunde hålla andan och slapp skrika rakt ut av smärta. Jag kan de där röntgenrutinerna nu. Frågar inte ens om jag behöver ta ur navelpiercingen länge, utan bara gör det och hasar upp BH:n allt jag kan för att inte byglarna ska störa bilden. Jag får hjälp att flytta över mig från den hårda sjukhus sängen till den ännu hårdare röntgen sängen. Sköterskan ber mig rabbla mitt personnummer men jag skulle hur lätt  som helst kunna låtsas att jag var en annan person om jag ville eftersom de serverar mig personnumret på röntgenmaskinens skärm mitt framför ögonen på mig. Dom börjar sköra in mig i maskinen och 30 sek innan rätt läge kommer alltid samma fråga: ”Är du säker på att du inte är gravid?” Jag svarar alltid samma sak: ”Inte vad jag vet iallafall.” För hur tusan ska jag veta det? Jag har ätit P-piller i 15 år och risken att jag faktisk är gravid är ju inte särskilt stor, men det har ju hänt under förut. Och varför har man inte som rutin att man tar ett gravtest på alla kvinnor som ska genomgå en datorgrafi på magen, och framför allt alla kvinnor som faktisk kommer in med magsmärtor? Det ju ganska enkelt att ta reda på och kan man ju stryka det från listan av eventuella diagnoser. Jag tycker det är sjuk att de ställer den här frågan 30 sek innan de eventuellt kommer stråla sönder mitt foster. Och när jag säger att jag inte vet om jag är gravid så är de bara nöjda över att jag svarat på rutinfrågan och fortsätter att köra in mig i maskinen utan att ens tänka tanken på att man kanske borde kolla upp om jag faktisk är gravid först. Mitt urin hade dem ju redan så det skulle dröjt 30 sek extra att stoppa i en sticka för att kolla. Är det någon mer som vart med om samma sak? Eller är det bara i Värmland man har rutinfrågor som man alltid ställer men  bryr sig inte om vad patienten svarar på dem ? IMG_5593.JPG

]]>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *