Aspiepower Media

3 saker som ”normala” människor säger men inte menar:

De som kallas för ”normala” eller ”normalstörda” människor i vårt samhälle har massa konstiga saker för sig. Bland annat säger dem massa konstiga saker som de egentligen inte menar men de säger det för man ska liksom bara göra det. Varför vet ingen, det bara är så. Exempel på detta beteende kan vara:

  • När du möter en person på stan och den frågar hur du mår så bryr sig personen i 80% av fallen inte ett skit om hur du mår. Detta är bara en hälsningsfras en trevlig grej och du ska vara obesvärlig och svara ”jo tack jag mår bra, hur mår du själv”, så ni snabbt kan få samtalet överstökat och skiljas åt.
  • När en person på tex försäkringskassan säger: ”du kommer få en ny handläggare men det är bara du ringer mig om du undrar något, så betyder detta att du absolut inte ska ringa personen. Ringer du uppfattas du som tjatig och besvärlig.
  • Detta gäller även om det är en person i tex en piercingstudio som säger ”det är bara du smsar mig när som helst om du har frågor” Det är då inte okej att skicka ett sms kl 23. Har ni otur som mig så skolar piercaren om sig och börjar jobba som handläggare på Arbetsförmedlingen och föreläser du där kan han då berätta denna hädelse för hela föreläsningssalen ?

Detta inlägg är skrivet med lite ironi? För om ni inte visste det så kan faktisk personer med Asperger vara sarkastiska även om de själva kan ha svårt att förstå underliggande budskap och sarkasm.

Har du någon gång  hamnat i en  liknande situation där personen säger nått men inte menar vad den säger? Berätta gärna:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *