Aspiepower Media

Personer med Asperger är inte mer nördiga än andra!

Fråga: Blogga om udda intressen. Exempelvis hur det är att känna sig ensam med dem och/eller att ingen verkar respektera dem. För udda intressen kan oftast ha med Asperger att göra. Svar: Jag hatar den där myten att personer med Aspergers syndrom har udda intressen. Jag har säker träffat 300 personer med Aspergers syndrom och ingen av dem har inte haft något udde intresse, i alla fall inte enligt mig. De spelar fotboll, gillar att spela dataspel, pyssla, teckna, spela hockey. Ja allt möjligt, precis som andra människor. Det mest utdda intresse jag har är att jag gillar speedway och det är Sveriges tredje största arenasport, så om de räknas som udda vet jag inte. Bara för att vi kan grotta ner oss i ett ämne så anses vi ofta som nördar, fast det finns massa människor utan  en Asperger diagnos som är lika nördiga. När de skrivs om Asperger och våra specialintressen räknas det upp saker som intressen för tåg, att man kan alla äppelsorter på latin  och andra udda intressen. Men det finns väl personer även utan diagnos som också har dessa intressen, men de blir inte kallade för nördar.

]]>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *