Aspiepower Media

Vad ska jag bli när jag blir stor?

Den där frågan man alltid fick som barn: ”Vad ska du bli när du blir stor?” Under årens lopp har svaren varierat. Joanna som 7 åring: Ville bli dagisfröken eller frisör. Joanna som 10 åring: Ville bli författare. Joanna som 14 åring: Ville bli frisör eller förskolelärare. Joanna 16 år: Pluggar Barn Barn och fritidsprogrammet med pedagogisk inriktning. Joanna 17 år: Ville bli rockstjärnefru. Joanna  22 år: Ville bli speedwayfru. Joanna 25 år: Pluggar till Journalist. Joanna snart 28 år: Är utbildad journalist, föreläsare och vill skriva en bok. Jag är 28 år om nästan exakt en månad, men i bland känner jag mig inte särskilt vuxen. Än i dag vet jag inte riktigt vad jag vill göra när jag blir stor. Men jag har drömmar om hur jag vill att mitt liv ska se ut. Skrivandet är något som alltid funnits med och i dag är jag utbildad multijournalist och självklart vill jag jobba inom media. Men tyvärr är kanske inte mediabranschen något man ska satsa på om man vill  vara säker på att man ska få ett jobb. Drömmen är att kunna kombinera skrivandet med att föreläsa och jag skulle faktisk vilja skriva en bok. Jag har egentligen skrivit på en självbiografi sedan jag var 14 år och jag har mer eller mindre hela boken klar inne i huvudet. Men sen kommer min Asperger diagnos in i bilden, att jag har en förmåga att skjuta saker framför mig. Jag skulle behöva att en bokförlag ringer och säger: ”Tja! Vi ska förlägga din bok, den ska vara så många sidor tjock och vara klar den 10 mars.” Då kommer de ha ett manus, den femte mars. Jag måste veta exakt vad jag ska göra för att komma i gång, jag behöver en plan, och ett tydlig mål. Vi får se kanske ringer ett  bokförlag en vacker dag;)

]]>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *