Aspiepower Media

Problem jag stöter på i vardagen pga min Asperger-diagnos.

Jag fick en kommentar om att jag borde blogga om problem jag stöter på i vardagen pga min Asperger-diagnos. Och om du tycker att jag inte gör det så har du nog nyligen börjat läsa min blogg. För jag skriver om det varje gång det dyker upp men grejen är att det inte är så ofta jag stöter på problem pga min Asperger diagnos längre. Dels för att jag efter 13 år med den  lärt mig hantera min diagnos men även för att jag alltid är öppen med den och  då är det lättare för personer att bemöta mig på mina villkor. Jag tror att det är det som är det viktigaste att vara öppen med sin svårigheter och ha en öppen kommunikation med människor man möter. Vara tydlig med att man har svaga sidor och hur man vill bli bemött. Det underlättar iallafall för mig och gör att jag i dag inte ser min Asperger diagnos som någon svårighet eller handikapp. Men samtidigt tycker jag att det är viktigt att inte bara berätta om sina svagheter utan även lyfta styrkorna man har med diagnosen. För alla människor har vi ju både svagheter och styrkor. Så det är lite svårt att blogga om problem jag stöter på pga min diagnos när jag inte längre ser den som ett problem utan som en superkraft. Så jag väljer i stället att fokusera på de positiva delarna av diagnosen.   1  

]]>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *