Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/0/3/5/joannahalvardsson.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6085 Varför speedway? – Aspiepower Media
Aspiepower Media

Varför speedway?

Jag med rosa napp i pappas knä, Tallhult 1991.

Jag med rosa napp i pappas knä, Tallhult 1991.

Som ni förstått är speedway en viktig del i mitt liv. Jag får oftast frågan:  Varför speedway?

Jag brukar säga att det är för att jag är en född på en speewaybana, för så är det nästan. Jag är uppvuxen 300 m från speedwaybanan i Hagfors och jag var på mina första isracing tävling (enkelt beskrivet speedway på is) vid tre veckors ålder. Och då var det februari och -30 grader ute. Jag har missat sex av Valsarna, speedway laget i Hagfors hemmamatcher i Elitserien och Allsvenskan på 26 år. Och när jag missat någon har jag legat på sjukhus, vart utomlands eller vart på spelning med Dregen;)

En gång bokade mamma en resa till Thailand när det va hemmamatch. Alltså hur tänkte hon? Man kan inte åka utomlands när det är speddway så hon fick boka om resan. Jag och pappa gick med på att åka när det var bortamatch men då fick vi sms var 10:e minut med resultat;)

Jag kan inte svara på frågan: Varför speedway? För det är bara så speedway har alltid vart en del av mitt liv och jag kan liksom inte riktigt förklara varför men jag kan inte se ett liv utan den.

Jag får ofta höra att jag borde skaffa ett liv. Men jag tycker att speedwayen har gett mig ett. 2007 köpte jag min första systemkamera och insåg att jag kunde kombinera båda min intressen och började fotografera speedway. Jag fick på en plats som jag känner mig trygg på öva på något som jag tycker är svårt, att vara social. Och jag började sedan jobba ideellt åt Speedwaymedia  och Aktuellspeedway och det var här jag insåg att jag vill arbete inom media. Det har gått så långt så när jag vart med live i P4 Värmland och inte alls ska prata om speedway, så presenterar de mig som ”speedwayfantasten från Hagfors”. Haha, jag vet inte riktigt om det är bra eller dåligt;) Och hade jag inte varit intresserad av speedway så hade jag aldrig träffat Henrik heller för den delen;) —————————————————————————————————————————————–

Jag bad min vän Marie som också är intresserad av speedway att grilla mig med några frågor här kommer dem:

vilken speedwaystjärna har du fått en kram av eller varit så nära så du kunde känna på honom? Svar: Nära så jag kan ta i är ju nästan alla eftersom jag är i depån på nästan alla matcher jag är på. Haha vad räknas som stjärna då? Dom som kört eller kör GP, säger Marie. Jag har kramat: Tony Rickardsson (när jag var typ 8 år), Rune Holta (även det på kära 90-talet), Stefan Dannö (även det på medeltiden) Tomas H Jonasson, Anontio Lindbäck och Tai Woffinden har tagit i min hand när jag gav honom en penna haha:D. Tror inte jag kramat något mer GP-förare men det kan ha hänt, jag har kramat betydligt fler småpojkar;) Hur många förare har du telefonnummer till ? Svar: Vänta måste kolla… 12 st men då radera jag bort några för någon månad sedan:D Är de många förare som kontaktar dig och vill ha bilder? Svar: Runt 10 st per år men då har jag en ”oskriven regel” med några att de får sno mina bilder fritt bara de anger mig som fotograf. 110344215_10152387341106998_9055883896865606942_o10257592_10152387307306998_5261296333302720294_o
]]>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *