Aspiepower Media

Fått hjälpmedel efter 14 år…

Jag har fått hjälpmedel efter 14 år

Blev en mötes dag i dag. Först var jag i väg till vuxen habiliteringen. När jag kliver ut därifrån 90 minuter senare har jag blivit erbjuden hjälpmedel för första gången. Fast jag har haft min diagnos i över 14 år. Ska testa en timstocks app för  få hjälp att hålla lite koll på tiden och inte fastna i saker. Och komma i håg att ta raster. Vi tänker att om jag ser hur tiden tickar ner tydligare så kanske kan se när det börjar bli dags att avsluta det jag håller på med för att ta paus. Det känns skönt att ha fått hjälpmedel, så det blir lättare att hantera vardagen. Ska även få en arbetsterapeut  för att arbeta med just den där biten att bromsa mig själv innan jag kör på i 220km/h rakt in i väggen.

Här hittar du appen för Iphone 
Här hittar du appen för android

Boendestöd

Sen drog jag vidare till LSS för att diskutera kring behovet med boendestöd som jag ska få. Dom ska hjälpa mig att strukturera upp min vardag. Jag behöver bli puschad för att ta tag i tvätt och städ och få hjälp att strukturera upp de och få in det som rutin. Så det sker regelbundet och inte allt på en gång i 220km/h och jag blir liggande i två veckor sedan. Ser fram att få mer hjälp och stöd.

Som jag sa på vuxenhab: Det känns som jag är nog stabil för att börja jobba med de här nu.
När jag tidigare haft kontakt med dem har jag vart så sjuk så jag haft fullt upp med att orka leva.
Nu är jag redo för att jobba med den här biten. Och få en mer fungerande vardag. Som funkar i längden utan att braka in i väggen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *