Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/0/3/5/joannahalvardsson.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Hela systemet är ett moment 22 – Aspiepower Media
Aspiepower Media

Hela systemet är ett moment 22


När jag fyllde 18 år 2006 så flyttades jag över från Barn psykiatrin till vuxen psykiatrin och vuxenhabiliteringen som så många andra med min diagnos. Jag hade kontakt med Vuxenhab i 6 år sen avslutades kontakten för behovet minskade och jag fick hjälpen från andra håll och myndigheter. Nu har behovet ökat igen och en ny kontakt med vuxenhab skulle skapas, men det var inte så enkelt som vi trodde. Min handläggare på Försäkringskassan kontakta dem åt mig och fick beskedet att tyvärr finns jag inte med i systemet längre då de skaffat ett nytt system. Så för att få en kontakt så måste hon skriva en ny remiss till mig och jag måste lämna min diagnos utredning som de redan fått av mig 2006 men som försvann med gamla systemet. Hon skrev remissen per telefon och jag säger bara tack och lov för att hon hjälpte mig med den. För papperna var skrivna på rena rama kinesiskan och det var knappt så hon som förstod vad de menade fast hon fyller i sådana där papper då och då. Jag blir bara så trött.
Nu har jag turen att jag är så verbal och kan tala för mig och fixa saker.
Men många med min diagnos har inte den turen och det är just sådant här krångel som kan bli fruktansvärt jobbigt för oss. Så nu måste jag ringa BUP och be om en 11 år gammal diagnos utredning. (som de antagligen också tappat bort i nått systembyte, ja jag är bitter i dag)
Men eftersom de har sekretess så kan de inte  skriva ut den bara så där.
Jag kommer behöva åka dit och skriva på ett papper där jag intygar att jag är jag.
Sen kommer de ta 70 år för dem att få ut de där papperet.
Och antagligen får jag betala för utskriften med. När de fått  ut det så ska jag hämta det för att skicka det till vuxenhab.
De ska läsa igenom de där papperet som de redan läste igenom för 2006 och nu göra en ny utredning om jag fortfarande har rätt till hjälp. Fast vi alla vet att Asperger inte är något som går över.
Alltså seriöst ni hör ju själva hur det låter. Jag får nog gå och bli politiker iallafall och styra upp de här systemet lite för hela systemet är ett stort moment 22.
Grattis Sverige!
]]>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *