Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/0/3/5/joannahalvardsson.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6085 Mina årsikter angående namnvalet ”Den som får finnas” – Aspiepower Media
Aspiepower Media

Mina årsikter angående namnvalet ”Den som får finnas”


I söndags skrev jag om serien ”Den som får finnas” och om att jag vart orolig över hur de skulle vinkla den.
Eftersom man från början hade kallat den ”Den som INTE får finnas”. Efter detta har två olika personer som på olika sätt medverkat i serien hört av sig till mig och berättat att valet av namn kom från början från ungdomarna själva. De hade gjort en pjäs som hette ”Den som inte får finnas” där av namnet. Men jag tycker fortfarande att ansvaret ligger hos SVT.
Det är trots allt de som gör det slutgiltiga beslutet om vad serien ska heta och förstår inte ungdomarna bättre vilken effekt de kan få så borde SVT ryckt in.
Vilket de gjorde. Men först efter att de blivit överrösta av upprörda människor som än en gång är förtvivlade över att de väljer att göra något om Asperger syndrom och använda ett negativt laddat namn. Och sen tycker jag bara de blir pinsamt när de har någon som twittrar om de som inte ens kan stava till det de gör ett program om. Men som sagt en jättebra serie men än en gång måste medier och bolag tänka sig lite för.
Alla misstag ökar fördomarna.
Och de hjälper inte alltid att göra misstag och be om ursäkt hela tiden.
Utbilda er och gör rätt från början. Jag åker gärna ut till media och föreläser om mina erfarenheter som journalist med en diagnos och tankar om hur de kan bli bättre på att undvika misstagen.

]]>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *