Aspiepower Media

Alla är vi olika, oavsett diagnos eller ej

Jag har fått höra av en person att mitt arbete förstör för andra som lever med Aspergers syndrom.
När jag hela tiden berättar allt bra med diagnosen så förstör jag bilden på diagnosen och förstör för dem som inte har det lika lätt som mig. Personen som sa detta har varit på min föreläsning minst två gånger, då jag själv sett henne i publiken.
Men jag undrar om hon verkligen lyssnade på vad jag sa? Jag har aldrig sagt att det är enkelt att leva med Aspergers syndrom.
Mitt liv har inte vart enkelt och det är ett under att jag ens lever i dag och kan skriva det här inlägget.
Man får inte diagnosen om man inte har så stora problem så det ställer till det för en i vardagen.
Och trots att jag lärt mig att se fördelarna med diagnosen så kämpar jag fortfarande varje dag med att få en fungerande vardag. Då vi har ett samhälle där vi som inte riktigt fungerar som majoriteten inte passar in. Jag försöker inte försköna diagnosen.
Jag delar med mig till er av både positiva och negativa saker som händer pga och tack vare min diagnos.
Men jag berättar vad diagnosen innebär för MIG.
För jag är inte Aspergers syndrom. Jag är  Joanna som lever MED Aspergersysndrom Men jag försöker även visa att alla människor är unika och har både svagheter och styrkor, oavsett om man har en diagnos eller ej. Alla personerna i kollaget nedan har Aspergers syndrom/Högfungerande Autism syns det på dem? Om jag hade blandat dem med tio så kallade ”normala” personer hade ni då kunnat pekat ut vilka som har en diagnos? Svaret är nej. Asperger/högfungerande Autism är en dold funktionsnedsättning, det syns inte utanpå.
Och vi är inte vår diagnos. Alla människor har en egen personlighet. Så alla dessa människor har alla olika svårigheter och styrkor fast vi har samma diagnos.
Precis som de så kallade ”normala” som inte har någon diagnos.
Sen får jag höra minst 10 gånger per vecka  av andra personer med Asperger hur mycket det arbete jag gör betyder för dem. Så mammor med barn med diagnosen kanske ska hålla tyst och låta oss får tala själv i stället;)

]]>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *