Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/0/3/5/joannahalvardsson.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6085 Är mobbningen värre i dag? – Aspiepower Media
Aspiepower Media

Är mobbningen värre i dag?

La mig i en diskussion  på facebook där en person tyckte att mobbningen är värre i dag för man använder värre ord än på vår tid. Men jag tycker faktiskt inte det.Visst är det ett grövre språk och hemskare ord i dag men orden skadar den mobbade personen lika mycket.
Jävla kärring på vår tid har samma kraft som jävla hora har i dag.
Jag ska slå ihjäl dig på vår tid har samma kraft som jag ska mörda dig i dag. Mobbning har alltid funnits, den har alltid vart lika hemskt men anpassad efter just den tid det är. Men oavsett vilket årtionde vi lever i så är det lika hemskt för den utsatta personen. Mobbning är något man bär med sig hela livet. Självklart ska de vuxna människorna runt om kring säga i från. Men de gjorde de inte på vår tid heller. Det är de jag är mest besviken på. De vuxna människorna som såg på men inte gjorde något.
Om inte vuxna reagerar hur ska då barnen veta att de gör fel? När jag blev mobbad gick jag runt och önskade att de skulle börja slå mig i stället. För om de slog mig skulle jag få blåmärken och då skulle de synas att jag blev mobbad. Ingen skulle kunna säga att jag bara hittade på eller var extra känslig. Människorna som inte gör något är lika mycket mobbare.
Vi vuxna måste sätta ner foten och säga i från.
Vara goda förebilder och visa att det är okej att vara den man är och att vi är alla är olika. Ni kan lyssna på min historia med mobbning här:

Statistik om mobbning
 • 60 000 barn är mobbade i Sverige
 • 22% har blivit kränkta av en annan elev det senaste året
 • Otryggaste platserna är:
  1. Toalett
  2. Omklädningsrum
  3. Nätet
 • 20% av tjejerna på högstadiet har blivit utsatta för sexuella trakasserier. Motsvarande siffra bland killar är 10%.
 • 1/3 av eleverna upplever inte att lärarna agerar vid kränkningar
 • Vanligaste typen av kränkningar är:
  1. Taskiga kommentarer
  2. Elaka blickar eller miner
  3. Fysiska kränkningar
 • 83% av lärarna vet hur man ska agera om en elev utsätts för kränkningar
 • Var tredje ung har blivit kränkt på nätet minst någon gång under det senaste året
 • Facebook är den plats där flest har blivit kränkta på nätet
]]>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *