Man blir trött av att köra bil…

Alla som någon gång kört bil vet att man som ovan bilförare blir väldigt trött. Då kan ni tänka er hur det är när man även har en hjärna som hela tiden går på högvarv och tar in alla intryck, som andra kanske inte ens lägger märke till. La mig i sängen och pluggade teori, det dummaste man kan göra.
Vaknade upp två timmar senare med mobilen i ansiktet. Folk blir sura när de vill ses och jag säger att jag är upptagen.
Dom tycker: ”Men du har ju bara en körlektion på 30 minuter, sen är du ju ledig resten av dagen”
Jo men efter 30 minuter med den koncentrationen blir jag lika trött som dem blir av att arbeta  åtta timmar. Och jag behöver dubbelt så lång återhämtningstid mot vad en så kallad ”normal” människa behöver. Samma sak med mina föreläsningar. Människor kan tycka att jag bara står och pratar i 90 minuter. Och det gör jag ju, men jag tömmer hela mig själv. Och då funkar det inte att jag ska åka tåg fem timmar enkel väg för att komma till föreläsning och sen fem timmar hem direkt efteråt. Bara en vanlig tågresa tar slut på mig, då kan ni själva förstå hur jag är efter två tågresor och en föreläsning där jag öppnar upp min själ. Därför tar jag inte emot bokningar som ligger långt bort utan att få en hotellnatt. Även om jag verkligen vill sprida min kunskap och berättelse till alla så får jag inte glömma bort mig själv mitt i allt. Jag är eran i några timmar men jag ska leva med mig själv i alla fall 60 år till;) Under årens lopp har jag lärt mig hur fruktansvärt viktig återhämtningen är för mig. Men jag har fortfarande en förmåga att glömma bort den i min planering i bland, för det är så mycket jag vill göra. Som tillexempel när jag klämmer in en Ullareds resa i den veckan där allt händer;) Eller när jag kommer på att jag ska ha två föreläsningar på rad för första gången, dagen innan jag ska åka till Bokmässan i Göteborg kl 06 på morgon:P Eller när jag kör en tv-inspelning två dagar innan jag ska till Gotland på Almedalsveckan och läkaren egentligen sagt att jag ska ligga och vila i tre veckor:) I bland tycker jag det märks ganska tydligt att jag har drag av ADHD även om jag inte har så mycket så jag kunde få en dubbeldiagnos.
Men jag försöker tänka på det och huvudsaken är ju att man försöker, sägs det ju;)
Två tröttisar. Jag somnade i sängen, B på min fötter:P
]]>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen