Aspiepower Media

Att leva på en annan planet

Det värsta jag vet är när andra människor skriker på mig.
Jag blir uppröd och höjer rösten och väser ”Sluta skrik på mig” och får svaret ”det är ju du som skriker”. Jag skriker ju för att dem skriker.
Men egentligen skriker dem inte. De höjde bara rösten någon decibel och ändra ljudläge, men i mina Asperger öron låter det som skrik. Nyss ringde en vän för att be om ursäkt för hon uttryckt sig klumpigt.
Men hon han bara säga förlåt sen börja hon skrika, på riktigt denna gång.
Hon sa att hon inte vill ha kontakt med mig mer.
Hon älska mig och jag betydde allt för henne men hon vill inte ha nått med mig att göra. Försöker skaka det av mig.
Försöker tänka att hon bara är några våningar längre ner än mig, en dag kommer hon klättra upp till min anhalt och förstå och ångra.
Hon har samma diagnos som mig.
Och det läskiga är att hon är som Joanna fast för kanske 7 år sedan.
Hon har inte riktigt lärt sig att hantera sin diagnos ännu, men den dagen kommer. När saker inte blev som jag hade tänkt mig så blev jag upprörd, väldigt upprörd.
Jag sa dumma saker, och om någon sa emot mig eller något som inte passade mig sa jag väldigt, väldigt dumma saker. Jag bad folk dra åt helvete och jag gjorde slut med mina pojkvänner 7 gånger varje vecka  för att dem inte förstod hur jag kände och tänkte.
Det var som jag levde på en annan planet och som att ingen förstod, bara jag. Än i dag kan jag bli upprörd på saker jag inte borde bli upprörd över.
Som tex i dag när någon skriker på mig och inte vill umgås med mig mer fast jag inte ens förstår vad jag gjort.
Det var ju hon som såra mig och skulle be om ursäkt, i stället sårar hon mig ännu mer och lägger skulden på mig. Fast jag inte ens förstår vad det är jag gjort. M en dag kommer du förstå att jag bara vill dig väl och försöker att inte få dig att begå de misstag som jag själv begick för 7 år sedan…. Det sägs att om man har asperger så är man från en annan planet.
Hon och jag är då från samma planet.
Ändå förstår jag mig inte på henne.
Glöm aldrig det alla är vi olika och har olika behov oavsett om vi kommer från samma planet.

]]>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *