Bloggutmaning365 – Dag 10

Vecka 2 – Barndomen
Tipsa om en lek som du lekte som du tycker att barn i dag borde testa på ocksåSoffan Beskrivning: Udda antal deltagare, minst nio. Skriv deltagarnas namn på varsin lapp som viks ihop. Placera stolar i ring två och två, en stol mer än antalet deltagare. Fyra av stolarna placeras ihop och bildar ”soffan”. Deltagarna delas upp i två lag. Ena laget har en deltagare mer det andra. T ex pojkar mot flickor. (Det måste på något sätt framgå vilket lag man tillhör.) Deltagarna sätter sig på stolarna. På varannan stol från ena laget, och på varannan från det andra.
Varje deltagare får en hopvikt namnlapp som bara han själv får läsa. Den som sitter vid en tom stol börjar. (I ”soffan” räknas stolarna höra ihop två och två.) Han ropar ett namn. Den som har namnet på sin lapp kommer och sätter sig på den tomma stolen. Dessa två byter nu lappar med varandra. Den som nu sitter vid en tom stol ropar ett nytt namn etc. När man hållit på en stund kan man räkna ut vilka namn de som sitter i ”soffan” har på sina lappar och på så sätt kalla ut motståndarna och i stället försöka få in sina egna. Det lag vinner som lyckas placera fyra av sina deltagare samtidigt i ”soffan”.
OBS! Deltagarna får inte ropa det namn som står på deras egen lapp. Samma namn får inte heller ropas två gånger i följd!
]]>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen