Aspiepower Media

Svar på era frågor

Fråga:
Är du aktiv i Autism- och Asbergerföreningen eller Attention? Om de hade kurser, i vad skulle du anmäla dig? Svar:
Är och har vart medlem i Autism och Aspergerföreningen i 10 år snart men är inte aktiv.
Gått på en föreläsning under de åren och en Aspergergrupp som jag inte tyckte va  nått för mig då jag var på en helt annan nivå än de andra deltagarna. Har de någon intressant föreläsning så skulle jag va intresserad men hittills har de bara vart en som passat.
Attention tycker jag fokuserar mer på ADHD än Asperger/autism (ialf min lokala förening) därför känns inte de häller nått för mig. ——————————————————- Fråga:
Hur gammal var du när du fick diagnosen? Vad tycker du är det positiva med diagnosen? Svar:
Fick diagnosen en vecka innan jag skulle fylla 15 år.
Att jag har en förmåga att fokusera på saker på ett sätt  som “vanliga” människor inte har. ——————————————————- Fråga:
vad är den största motgång du har haft?

Svar:
Oj vad räknas som motgång?
Efter som jag levt  över 10 år med psykisk ohälsa pga mobbning, sexuellt övergrepp, misshandel, psykoser osv
Och har levt i 15 år med smärta pga reumatisk sjukdom så är motgångar ingenting.
Om detta räknas som motgångar vet jag inte?
Men som jag brukar säga:  Det man inte dör av blir man starkare av och det är det som jag vart med om som gjort mig till den jag är i dag. ——————————————————- Fråga:
Om man som jag får diagnos AS vid så hög ålder som 52 år. Vad tycker du man ska göra av sitt liv som arbetslös, sjukskriven. Superstressad ”ute bland folk” ensamstående utan förmåga att ”bli kär” och funka i en parrelation? Vad tycker du? Svar:
Jag tycker du ska va glad för att du äntligen fått en diagnos vilken även betyder att du har fått nya rättigheter och kan få stöd och hjälp.
Jag tycker du ska ta kontakt med vuxenhabiliteringen och LSS och be om hjälp och stöd att jobba med sånt du tycker är jobbigt och hur du ska hantera jobbiga situationer.
——————————————————-
Fråga:
Hur ska vi/ jag/ man bemöta ngn med asp? Hur ska man få andra utomstående att ” förstå” ngn med asp? Svar: Precis som man ska bemöta alla människor, lyssna på just denne personens behov.
Jag tycker man ska va öppen och berätta om diagnosen och vad det innebär och vad personerna kan göra/tänka på för att underlätta för personen med diagnosen. Det är iallafall det jag känner funkar bäst.
Sen kommer man alltid möta idioter som inte vill lyssna och försöka förstå men då är ju frågan vem som har störst problem;) ——————————————————- Fråga: Min son säger att han är unik, vad gör dig unik?

Svar:
ALLA människor är UNIKA de finns inte två av någon! ——————————————————– Fråga:
Har du kört några varv m speedway mc? Svar: Testa 80cc några gånger när jag var liten och sen blev jag skjutsad på 500 cc en gång när jag var 5 år typ men aldrig testat de själv:P Blivit erbjuden flera gånger men vågar inte för jag kommer bara krascha och paja cykeln haha de finns gips till mig men cykeln kostar pengar;) ——————————————————–
Fråga:
Mål efter journalist utbildningen?
Flytta till storstan och Skriva artiklar med byline i Aftonbladet, eller nyhetsjagare på Karlstads Tidning? Svar: Målet är att jag vill jobba inom media hur eller på vilket sätt vet jag inte.
Ska plugga till multijournalist så även om de är att skriva jag vill just nu så har jag även intresse för Tv och radio. Flytta till Stockholm kommer jag inte göra om jag nu inte får ett skit bra erbjudande man inte kan säga nej till. Men Närke lockar ju eftersom jag har kärleken där och om nån ska flytta så blir de ju jag pga barn.
Men sånt får framtiden avgöra, en dag i taget.

]]>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *