Om Joanna

Om Joanna

Joanna Halvardsson är 30 år  och uppvuxen  Hagfors i norra Värmland. Hon bor sedan 10 år tillbaka i Karlstad med sin sambo och bästa vän katten Baby. Joanna är särbo och förlovad med Henrik och fick två kids med på köpet. Hon har en förkärlek för rockbandet Backyard Babies, Dregen, färgen rosa, leopardmönster och att vara kreativ.

8 självmordsförsök

Vid 16 års ålder fick hon diagnosen Aspergers syndromMen då var det redan för sent för då hade hon redan försökt att ta sitt liv för första gången. Sen väntade flera år med psykisk ohälsa, psykiatrisk slutenvård och åtta självmordsförsök. Sommaren 2015 sattes även diagnosen Bipolär sjukdom typ 2, då hade hon haft den i 12 år utan att veta om det.

Joanna Halvardsson

I dag är Joanna en framgångsrik föreläsare

I dag har hon hittat tillbaka till livet och driver en av Värmlands största bloggar. Där hon öppenhjärtigt delar med sig av sitt liv med sina diagnoser. Hon vill ge samhället mer insikt och förståelse för hur det är att leva med dolda funktionsnedsättningar och psykisk ohälsa. Men framförallt vill hon visa att en diagnos inte behöver vara ett hinder. Utan även kan vara en stor styrka om man får rätt stöd och hjälp, för det är hon ett levande bevis på.

Nu åker hon land och rike runt och föreläser och delar med sig av sin historia för att ändra negativa attityder om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och psykisk ohälsa. Hon är även attitydambassadör och sitter med i styrelsen för föreningen Hjärnkoll i Värmland.

Joanna har blivit prisad för sitt arbete, 2016 utsåg HBV-hemmet Platea  henne till  Årets Modiga Hjärta. Autism och Aspergers föreningen i Värmland utsåg Joanna till Årets pusselbit i Värmland 2017.

Speedwayfantast

Joanna är född till speedwaynörd och var på sin första isracingtävling vid tre veckors ålder. Och hon har bara missat åtta av speedwaylaget Valsarnas hemmamatcher i elitserien och allsvenskan på 27 år. Hon brinner för sporten och jobbar ideellt som bland annat webbmaster åt speedwayföraren Ludvig Lindgren.

Journalist och egenföretagare

Hösten 2013 begav hon sig tillbaka till skolbänken och pluggade ett intensivt år på Journalistlinjen på Molkom folkhögskola och kan numera titulera sig multijournalist. Under våren 2016 startade hon upp företaget Aspiepower media och kombinerar i dag arbetet med de egna företaget med att jobba 25%  med att sköta sociala medier och marknadsföring åt företaget Elitled.

Joanna Halvardsson

 

Om Joanna i media:
Fem myter och fakta om Aspergers syndrom
Joanna har vänt motgång till framgång

Inget stöd utan diagnos
Inga hinder bara superkrafter
Hon prisades för modigt hjärta 
Joanna Halvardsson första prismottagare 
Tio npf-bloggare som inspirerar  
”Jag har styrkor som vanliga människor inte har”
Låt mig och Saga Norén vara lite konstiga
Semesterprat med Joanna Halvardsson
”TV 4 sprider fördomar om Aspergers syndrom”
”Vi med diagnoser är också Människor” 
Malous bajsprogram upprör Hjärnkollsambassadör 
Joanna ser sin diagnos som superkrafter
Joanna bloggar om Aspergers syndrom,
Jag är inte Rain Man, del 1
Jag är inte Rain Man del 2