Skräcken på apoteket

Skräcken

Skräcken på apoteket

Skräcken på apoteket i går när jag ska hämta ut mina p-piller och hör orden ”Qlaira är slut hos leverantören och vi vet inte när de kommer in igen.” 😯

Pratas inte om fördelarna

Det pratas mycket om p-piller och riskerarna de medför. De snackas dock  lite om fördelarna. För det finns faktiskt personer som jag som knappt kan leva utan dom.

Ett helvete varje månad

Utan mina p-piller har jag 5-7 dagar av helvete varje månad. Jag får magsmärtor så jag svimmar och kräks. Jag blöder så mycket så jag har behövt äta järntabletter. Några gånger per år är det så illa så jag får åka till akuten och få morfin. De har öppnat min mage tre gånger för att leta efter
endometrioser men inte hittat något.

Inget värdigt liv

På det har jag svår PMS. Största delen av mitt självskadebeteende har skett kring mens. Men jag kan inte äta PMS-medicin för det är antidepressiva och då blir jag manisk i min bipolaritet. Det är inget värdigt liv. 🤔

Fick livet tillbaka

Men för ca 10 år sedan hittade vi Qlaira och jag fick livet tillbaka. Jag kan räkna gångerna jag fått en riktig blödning under de här åren på en hand. 🖐

Livrädd

Jag är livrädd för att de ska bli kaos nu med både smärtor och psyket. Men de är tur jag har min privata superbarnmorska Gunilla som hjälper till och tipsar om vilken sort jag ska. (Hon var min barnmorska på ungdomsmottagningen men jag har vägrat släppa henne fast jag är vuxen nu. ❤

Så nu gör vi ett försök med Dienorette håll tummarna för att jag slipper kaos. 🙂

3 svar på ”Skräcken på apoteket

  1. Lider med dig! Att få ordning på hormonerna är inte lätt, och lägg då till att läkarna byts ut (säger upp sig) med jämna mellanrum… Du gör helt rätt, håll hårt i barnmorskan som lyssnar!

  2. Just nu, dienorette är också slut hos lerevantor :(((( Vad händer i Sverige? I andra EU länder, kan man få Qlaira och Dienorette.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen