Återblick juli-september 2019

Återblick juli-september 2019

Återblick juli-september 2019

Sommaren är min favoritperiod på året. Vilken härlig sommar vi fick i år med många varma dagar. Även om jag var ledigt mycket i sommar så känns det som jag har hunnit med hur mycket som helst. Som jag skrev i första sammanfattningen de känns som man inte gör något på ett år men när man börjar lista upp de så här så förstår man inte ens hur man hunnit med allt. Här hittar ni sammanfattningen för januari- mars. Här hittar ni sammanfattningen för april-juni.

Juli:

Med i direktsänd radio

Litium tog slut hos leverantören. Jag hade stått på den i fyra månader och kände att jag precis fått livet tillbaka så jag fick panik. P4 Värmland hörde ryktet och ringde och ville ha med mig i direktsänd radion. Jag älskar P4 Värmland, har varit med så många gånger nu så de känns som vänner. Här kan ni lyssna på inslaget.

Putte i parken

Jag och Carolina åkte en sväng till Putte i Parken. Vi var där i hela två timmar sen var vi nöjda och åkte hem hahaha. De är nya tider nu. För 10 år sedan var festivaler det bästa jag visste. Nu tycker jag bara att fulla människor är jobbiga.

Bo på hotell i sin egen stad

Vi hade ett event på jobbet och jag bodde på hotell i Karlstad. De här med att bo på hotell i sin egen stad är faktisk överskattat. Nu jobbade jag men jag tror att fler skulle må bra av att släppa vardagsstressen en stund och lyxa till det på hotell. Vem har sagt att man måste åka till andra sidan Sverige för att göra det? Ni kan läsa om min vistelse här.Återblick juli-september 2019Tre år utan självskadebeteende

Jag firade tre år utan självskadebeteende. Vilken resa jag gjort! Tänk om jag hade fått rätt hjälp typ 15 år tidigare. Vad mycket ångest vi hade sparat då. Jag önskar att någon hade fått den där 13 åriga tjejen att slutat redan då. Men det som har varit har varit så nu blickar vi framåt. Här kan ni läsa min sammanfattning om hur det kändes att fira 3 år.

Augusti:

Allt ont har något gott med sig

I början av augusti började jag att dejta D. Som jag skrev för några veckor sedan så gick det åt helvete och vi träffas inte mer. Men allt ont har något gott med sig. I stället för att se det som ett misslyckande så försöker jag se det som att jag har lärt mig nya saker och  jag vuxit av det här. Det skulle inte vara vi men drömprinsen finns där ute någonstans.

Lunch med politiker

I slutet av augusti var jag inbjuden på en lunch med kommunalråd Linda Larsson (S), Sofia Magnusson (S), Andreas Pettersson (S) och Lena Pettersson från Autism och Asperger föreningen. Vi pratade om hur det kan vara att gå i gymnasiet och ha autism. Jag tycker att det är väldigt viktig att våra politiker tar sig tid att lyssna på våra erfarenheter. Jag önskar att fler tar efter.

Baby 10 år

Den 27 augusti fyllde världens bästa Bebbsan 10 år. Tänkt att just hon valde att flytta in hos mig den där dagen i november 2009. Ja för det var Baby som valde mig. Hennes syskon lekte under en soffa när hon hoppade upp och tryckte in sig mellan min rygg och stolsryggen. Knasig som hon är. Speciell och älskad från första stund.

Testa ringtäcke

Jag fick den stora äran att testa och recensera ett nytt tyngdtäcke, nämligen ringtäcket. Jag älskar det och det är så kul att få testa och tipsa om nya hjälpmedel. Alla är vi ju olika och jag tycker det är kul att det kommer nya saker så de finns något som passar alla. Ni hittar min recension här.

September:

Årets andra plektrum

Jag och Henrik åkte till Arvika och såg Backyard babies på Ohlssons brygga. Jag fick årets andra plektrum. Fortsätter vi att samla in plektrum i de här tempot så får jag bygga ut snart haha.

Ambulansfärd

I mitten av augusti blev de dags för årets ambulansfärd. Ja min kropp verkar tycka att det är en bra idé att åka ambulans minst en gån per år. Den här gången var en njursten boven i dramat. Men en njursten om året är ändå bra för att vara mitt liv.

Nominerad till  ett pris

Jag blev nominerad till psykiatrifondens fördomspris. Jag vann inte men de gör inget för de är bara en stora ära att ens vara nominerad till ett sådant pris. Tillsammans med bland annat personer som Anders Hansen och Bianca Ingrosso. Anders tog hem seger, en värdig vinnare. Bilden har inget med detta pris att göra utan är tagen när jag Visa vägen priset förra året.

Användningen av melatonin ökar

SVT Värmland uppmärksammade att användningen av melatonin hos unga har ökat. Dom hade hittat blogg där jag hade skrivit om min erfarenhet av medicinen och undrade om jag kunde berätta om det. Självklart kunde jag det.

Två föreläsningar på en vecka

Jag har satt som regel att jag har max en föreläsning i veckan. Ibland funkar det dock inte så man får försöka göra det bästa av det. I september hade jag två föreläsningar på en vecka. En för arbetsgivare i samarbete med Samordningsförbundet Samspelet. Den andra var för Värmlands vårdförbund. Lika viktiga båda två.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen