Aspiepower Media

2 år utan självskadebeteende

2 år utan självskadebeteende

I dag är det en stor dag. I dag har jag klarat 2 år utan självskadebeteende, längsta uppehållet på 16 år. Folk skriver att jag är stark och det är jag. Men utan dom som finns runt omkring mig så skulle det aldrig gå.

Mamma och pappa

Dom har alltid lagt ner 200% på mig och stundvis (nästan bokstavligt talat) slagits för att jag ska få rätt vård och stöd. Om jag inte hade haft de föräldrar som jag har så hade jag inte suttit här i dag.

Carolina

Min syster, extramamma och bästa vän som släpper allt för att fånga mig när jag faller. Hon som fortsätter att vara min vän fast det finns stunder när jag skriker att hon är dum i huvudet och inte fattar någonting. Hon har lärt sig när det är Joanna som pratar och när det är min sjukdom som pratar. Bipolär sjukdom lyssnar hon inte på även om det betyder att hon måste slåss med mig för att jag inte ska lämna min lägenhet. Alla borde ha en vän som dig.

Ludde

Om någon hade sagt till mig för 15 år sedan att han den där killen du precis bytt MSN-adress med han kommer bli din bästa vän. Han kommer veta saker om dig som ingen annan vet och du kommer tatuera in hans initialer på din handled. Då hade jag nog skrattat och frågat om dom var dumma i huvudet. Du säger att jag inte ska hylla dig för att du inte gör något. Att det är jag som är stark men jag tänker göra det i alla fall. Det är inte alla som kör speedway i tre olika ligor i två olika länder och samtidigt har jour som privat psykolog. Det har funnits stunder då jag vill dra ett järnrör i huvudet på dig (det är dock inte lika ofta längre;)) Men du är också den enda som kan få mig att le hur ledsen jag än är. Världen vore bättre om alla fick ha en vän som dig.

Baby

Min katt, mitt barn, min sambo och min bästa vän. Du är mitt mest impulsiva men bästa beslut. Folk säger att katter är korkade men de vet inte vad de pratar om. När jag har panikångest och ställer mig i duschen så lägger du dig så nära vattnet du kan. Du gillar inte vatten men du vill vara så nära mig som det går. När jag ligger på golvet och krälar runt av smärtor så lägger du dig bredvid mig och slickar bort mina tårar. Du berikar mitt liv och du har lärt mig vad riktig kärlek är.

Henrik

Jag är inte alltid den enklaste att leva ihop med ändå har du stått vid min sida i 6 år. Jag älskar dig till månen och tillbaka igen gånger 75.

Mina strategier för att inte skada mig själv

I videon nedan så berättar jag om mina strategier för att inte skada mig själv. Gillar du klippet så tumma gärna upp och lämna en kommentar så blir jag glad. Glöm inte bort att prenumerera på min kanal så du inte missar nästa video.

2 reaktioner på “2 år utan självskadebeteende

  1. Skönt att du numera har andra strategier än att skada dig själv, när du mår dåligt. Jag har bara träffat dig två gånger, men jag känner ändå av den sprudlande härliga energin genom rutan som du hade när vi sågs i GBG 2013. Sluta INTE att vara den du är!
    Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *