Magsår?

Magsår?

Som jag tidigare skrivit så har jag ont högt upp i magen i mitten under revbenen och haft det fram och tillbaka i ett år. Jag trodde att det var magkatarr från början för det har jag haft sedan jag var 15 år. Men eftersom Omeprazol inte hjälper så har jag funderat över om det verkligen är magkatarr. Jag tog upp detta när jag var på akuten i Örebro och de tyckte att jag borde ta upp det med VC. Dock så har jag Aspergers syndrom och har en förmåga att skjuta saker framför mig och det har inte blivit något samtal till VC.

Tummen upp till Gripen

De senaste dagarna har jag dock haft sjukt ont. I bland hugger det till så det svartnar framför ögonen. Nej jag har inte gallsten för gallblåsan tog de bort för 10 år sedan. När jag vaknade i morse så hade jag sjukt ont och lyckades vakna fem minuter innan telefontiden så palla mig upp och ringde. Måste ge vårdcentralen Gripen tummen upp för deras nya telefonsystem. De säger en beräknad tid som de kommer ringa upp en och man slipper sitta i kö. Hur smidigt som helst.

Remiss till gastroskopi

Sköterskan tyckte att en läkare borde kolla på mig och undra om jag kunde komma direkt så det var bara att sätta sig i bilen. Fick träffa en jättebra läkare Plötsligt händer det! Han trodde inte heller att det var magkatarr eftersom inte Omerprazol hjälper alls fast jag ätit det i flera månader. Han skickade en remiss till gastroskopi eftersom jag är i riskgruppen för magsår pga mina läkemedel mot min reumatiska sjukdom och njurstenarna. Det kan också vara så att det ”bara” är min IBS som bråkar.

Lika bra att ta de säkra före det osäkra

Gastroskopi är dock den enda undersökningen vi inte gjort på min mage. Vi har kört fyra titthålsoperationer, Endoskopi, Koloskopi och Cystoskopi. Så lika bra att ta det säkra före det osäkra och köra den här med. Har ingen aning om hur lång tid det tar att få en tid men under tiden har vi tagit lite prover och ska även lämna avföringsprov. Ibland känner jag att det räcker och undrar varför just jag ska få allt man kan få. Men det kanske är så att jag fick de här livet för att jag är nog starka för att orka med det.

 

magsår

3 svar på ”Magsår?

  1. Du kan testa cayennepeppar i ett glas vatten. Mängd kan jag inte ge dig, men du kan hitta många som svär vid användandet när de har haft magsår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen